Pasaulio ekonomikos perspektyvas aptemdę ECB ir Kinijos sprendimai nusmukdė Azijos rinkas

Akcijų vertė Azijos rinkose penktadienį smuko, o eurui sunkiai sekėsi atsigauti, nes Europos centrinio banko (ECB) sprendimas apkarpyti euro zonos ekonomikos augimo ir infliacijos prognozes prisidėjo prie išaugusio pesimizmo dėl pasaulio ekonomikos perspektyvų.

 Nuotaikas rinkose taip pat aptemdė duomenys, kad praėjusį mėnesį Kinijos eksportas smuko 20 proc., o importas irgi gerokai sumažėjo. Abu rodikliai nepateisino lūkesčių.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr. 
 Nuotaikas rinkose taip pat aptemdė duomenys, kad praėjusį mėnesį Kinijos eksportas smuko 20 proc., o importas irgi gerokai sumažėjo. Abu rodikliai nepateisino lūkesčių.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-08 11:44

Pranešimas ir stimulo išplėtimas yra naujausias įspėjimas apie silpstantį ūkį po sumažinto Kinijos ekonomikos augimo tikslo, kuris reikštų lėčiausią šalies ūkio plėtrą per tris dešimtmečius. Federalinis atsargų bankas (FED) šiemet taip pat svarsto susilaikyti nuo naujų palūkanų normų didinimų.

Nuotaikas rinkose taip pat aptemdė duomenys, kad praėjusį mėnesį Kinijos eksportas smuko 20 proc., o importas irgi gerokai sumažėjo. Abu rodikliai nepateisino lūkesčių.

Šanchajaus akcijų indeksas prarado daugiau negu 4,4 proc. savo vertės. Honkongo indeksas krito 1,8 proc. Tokijo akcijų indeksas prekybą baigė 2 proc. sumažėjimu.

Sidnėjaus akcijų indeksas smuko 1 proc. Singapūro indeksas sumenko 0,9 proc. Seulo akcijų indeksas sumažėjo 1,3 proc. Taipėjaus akcijų indeksas čiuožė žemyn 0,7 proc.

ECB prezidentas Mario`ius Draghis kaip grėsmes euro zonos ekonomikai įvardijo daugiausia „išorinius veiksnius“, įskaitant „prekybos protekcionizmą“ ir „geopolitinius aspektus“.

Penktadienį rinkos dalyvių dėmesys krypsta į skelbiamus JAV užimtumo duomenis, kurie leis iš naujo įvertinti didžiausios pasaulio ekonomikos situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.