Mobiliojo ryšio bendrovė „Tele2“ ruošiasi pokyčiams Rusijoje

Didžiausias Rusijos skaitmeninių paslaugų tiekėjas „Rostelecom“ iš kitų akcininkų išpirks visas mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ akcijas ir taps vieninteliu šio prekinio ženklo savininku. Tai žurnalistams pranešė įmonės „Rostelecom“ vadovas Michailas Osejevskis.

 Didžiausias Rusijos skaitmeninių paslaugų tiekėjas „Rostelecom“ iš kitų akcininkų išpirks visas mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ akcijas.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Didžiausias Rusijos skaitmeninių paslaugų tiekėjas „Rostelecom“ iš kitų akcininkų išpirks visas mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ akcijas.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2019, 8:55 AM

Skaičiuojama, kad po šio įsigijimo jungtinės „Rostelecom“ ir „Tele2“ kompanijos metinės pajamos sieks apie 500 mlrd. rublių (6,75 mlrd. eur.). Taip žadama tapti didžiausia Rusijos telekomunikacijų kompanija rinkoje, nors „Tele2“ išliks nepriklausoma įmone su tokiu pat prekės ženklu ir dabartine valdyba.

Šiuo metu 45 proc. „Tele2“ akcijų jau priklauso „Rostelecom“, o likusi dalis – „Tele2 Russia Holding AB“. Savo ruožtu pusė „Tele2 Russia Holding AB“ akcijų valdo „VTB“, 40 proc. – bendrovė „Aleksėjaus Mordašovo Invintel“, 10 proc. – Jurijaus Kovalčiuko bankas „Rossija“.

Pasak naujienų portalo „Vedomosti“, „Rostelecom“ atliko auditą 2018 pabaigoje ir rusiškąjį „Tele 2“ įvertino 240 mlrd. rublių (3, 2 mlrd. eur.). Kiek „Rostelecom“ sumokėjo akcininkams už 65 procentus akcijų, nežinoma. Tačiau, remiantis rinkos vertinimu, kaina siekia 156 mlrd. rublių (2,1 mlrd. eur).

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.