Nepaisant JAV spaudimo, „Huawei“ pelnas pernai šoktelėjo ketvirtadaliu

Kinijos technologijų milžinės „Huawei“ grynasis pelnas praėjusiais metais augo 25 proc., penktadienį pranešė bendrovė, žadėdama „atsikratyti išorinio nerimo“, kylančio dėl pasaulinės JAV kampanijos, kuria bandoma įtraukti įmonę į „juodąjį sąrašą“.

Guo Pingas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Guo Pingas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2019, 8:34 AM

Grynasis pelnas pernai ūgtelėjo iki 59,3 mlrd. juanių (8,8 mlrd. JAV dolerių), teigiama bendrovės pranešime.

„Žengiant į priekį mums reikia daryti viską, ką galime, kad atsikratytume išorinio nerimo ir ribojimų, pagerintume valdymą ir siektume progreso savo strateginių tikslų link“, – akcentavo rotacinis pirmininkas Guo Pingas.

Visos bendrovės pajamos augo 19,5 proc., o vartotojų verslas šoktelėjo 45 proc.

Tačiau įmonės verslas, susijęs su telekomunikacijų infrastruktūros tiekimu daugeliui pasaulio šalių, per metus smuktelėjo 1,3 proc. po 2,5 proc. plėtros 2017-aisiais.

„Huawei“ yra pirmaujanti įrangos naujos kartos 5G mobiliesiems tinklams gamintoja. Jie atneštų beveik momentinį ryšį išmaniesiems telefonams, bet yra stabdomi kai kuriose Vakarų rinkose dėl nerimo, kad Pekinas gali gauti prieigą prie ypatingos svarbos infrastruktūros.

Be to, gruodį buvo areštuota „Huawei“ finansų vadovė Meng Wanzhou, įmonės įkūrėjo Ren Zhengfei duktė. Meng Wanzhou areštuota Kanadoje Vašingtono prašymu dėl kaltinimų, kad ji ir „Huawei“ apėjo JAV sankcijas Iranui.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus