Koncerno „Achemos grupė“ 2018 metų pajamos augo, pelnas mažėjo

Audituotais konsoliduotais duomenimis, koncerno „Achemos grupė“ valdoma įmonių grupė per praėjusius metus gavo 914 mln. eurų konsoliduotųjų pajamų, 12 proc. daugiau nei 2017 metais (818 mln. eurų). Tačiau konsoliduota EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją) siekė 46 mln. eurų, kai 2017 m. šis rodiklis buvo 74 mln. eurų.

Koncernas „Achemos grupė“ jungia daugiau kaip 50 bendrovių, dirbančių trąšų gamybos ir prekybos, agroverslo, krovos ir logistikos, atsinaujinančiosios energetikos ir kitose srityse.<br>D.Umbraso nuotr.
Koncernas „Achemos grupė“ jungia daugiau kaip 50 bendrovių, dirbančių trąšų gamybos ir prekybos, agroverslo, krovos ir logistikos, atsinaujinančiosios energetikos ir kitose srityse.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2019, 3:55 PM, atnaujinta May 14, 2019, 3:58 PM

Per praėjusius metus „Achemos grupė“ investavo 69 mln. eurų į gamybos plėtrą, modernias šiuolaikines technologijas, naujų produktų kūrimą ir verslų įsigijimą.

„Koncerno rezultatus labiausiai lėmė didžiausia grupės bendrovė „Achema“, kuri praėjusiais metais patyrė nuostolį dėl nepalankių kainų žirklių ir didelių jai taikomų papildomų mokesčių. Nors tai turėjo įtakos kitų koncerno bendrovių veiklai, dauguma jų pasiekė panašius ar geresnius nei 2017 metais veiklos rezultatus. Koncerno pajamų augimui didžiausią įtaką turėjo dujų gamybos ir prekybos bei atsinaujinančiosios energetikos įmonių  sėkminga veikla. Ir toliau stipriname pozicijas strateginėse srityse bei tęsiame investicijas į potencialą turinčius verslus,“– sakė koncerno „Achemos grupė“ generalinis direktorius Mindaugas Deksnys.

Atsinaujinančiosios energetikos kryptį aktyviai plėtojantis Koncernas 2018 m. įsigijo 60 MW instaliuotos galios vėjo parkus Čekijoje ir Kroatijoje. Kartu su Lietuvoje veikiančių bendrovių „Renerga“ ir „Renerga-1“ valdomais vėjo parkais praėjusiais  metais „Achemos grupės“ įmonės pagamino 278 tūkst. MWh žaliosios energijos. Nuosekliai savo investicijų programas tęsė ir kitos Lietuvoje bei užsienio šalyse veikiančios koncerno bendrovės.

Belgijoje įsikūrusi BVBA „Fertigent“ išplėtė 38 tūkst. tonų savo infrastruktūrą didesnei krovai, „Centrinis Klaipėdos terminalas“ sėkmingai įgyvendino naujausios terminalo valdymo sistemos projektą, „Gaschema“ paleido naują anglies dioksido gamybos liniją, o „Iremas“ savo investicijas skyrė moderniai metalo apdirbimo ir dažymo įrangai įsigyti.

Koncerno „Achemos grupė“ bendrovėse dirba daugiau nei 4800 darbuotojų. 2018 metais Koncerno darbo užmokesčio fondas sudarė 91 mln. eurų, o vidutinis darbo užmokestis neatskaičius mokesčių siekė 1248 eurų ir 29 proc. viršijo šalies vidurkį. 

2018 metais koncerno bendrovės sumokėjo virš 100 mln. eurų įvairių mokesčių. Iš jų už Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą AB „Achema“ sumokėjo per 20 mln. eurų, už viešuosius interesus atitinkančias paslaugas (VIAP) – 5,4 mln. eurų, o už apyvartinius taršos leidimus (ATL) – 12,3 mln. eurų. 

Koncernas „Achemos grupė“ jungia daugiau kaip 50 bendrovių, dirbančių trąšų gamybos ir prekybos, agroverslo, krovos ir logistikos, atsinaujinančiosios energetikos ir kitose srityse. Bendrovės įsikūrusios Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Suomijoje, Švedijoje, Čekijoje ir Kroatijoje. „Achemos grupei“ priklausančių įmonių pagaminta produkcija eksportuojama į daugiau nei 30 pasaulio šalių. 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.