Kaune nebeliko Vyginto Kaikario klinikos „Grožio chirurgija“

Kaune nebeliko dešimtmetį gyvavusios klinikos „Grožio chirurgija“, praneša portalas kaunas.kasvyksta.lt.

V.Kaikaris.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Kaikaris.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Kaikaris.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Kaikaris.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 26, 2019, 10:31 AM, atnaujinta Jul 26, 2019, 10:34 AM

„Grožio chirurgijos“ veiklą prieš porą metų supurtė stambaus masto pacientų duomenų vagystės skandalas, o šiemet baigėsi Savanorių prospekto pastate „Ortopedijos technika“ veikusios klinikos patalpų nuomos sutartis, kurios nepratęsimas ir tapo lemiama priežastimi sustabdyti veiklą Kaune.

Kad klinika „Grožio chirurgija“ nuo birželio vidurio nebeteikia paslaugų Kaune, portalui patvirtino vienas iš klinikos savininkų, plastinės-rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Vygintas Kaikaris.

Po to paties prekinio ženklo pavadinimu Vilniuje vykdyta odontologų ir dermatologų veikla bus tęsiama kitu įmonės prekės ženklu.

Naujienų agenbtūra BNS anksčiau rašė, kad Kauno apygardos teisme nagrinėta „Grožio chirurgijos“ duomenų vagystės byla grąžinta prokurorui pašalinti byloje nustatytus trūkumus.

Byloje gydytojas odontologas Eugenijus Čiuplevičius, informacinių technologijų specialistas, verslininkas Andrius Miškelevičius ir IT specialistas Simanas Venčkauskas kaltinami neteisėtu informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimu, šios informacijos atskleidimu ir panaudojimu, turto prievartavimu.

Bylos duomenimis, kaltinamieji iš bendrovės duomenų bazių įgijo privačius klinikos pacientų duomenis ir vėliau prievartavo turtą grasindami šiuos duomenis paviešinti.

Dalis nukentėjusiųjų – užsienio piliečiai. Tikslios sumos, kiek nusikaltėliams galėjo būti pervesta pinigų, neturima, nes dalis galbūt nukentėjusių asmenų į teisėsaugą nesikreipė.

Iš viso pavogti daugiau nei 22 tūkst. klinikos klientų duomenys. Nukentėjusiaisiais byloje pripažinti beveik šimtas asmenų.

Nustatyta, kad į „Grožio chirurgijos“ klientų duomenų bazę įsilaužta panaudojus buvusio klinikos darbuotojo prisijungimo duomenis. E.Čiuplevičius anksčiau yra dirbęs klinikoje „Grožio chirurgija“, tačiau prisijungta buvo ne su jo duomenimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.