Poilsiautojams Palangoje atvėrė galimybes dirbti: tokios erdvės čia dar nebuvo

Palanga šiandien – modernus kurortas, kuriame vis populiariau derinti poilsį ir darbą. Toks darbo ir atostogų derinimo modelis jau senokai propaguojamas kitose Europos Sąjungos šalyse ir Amerikoje. Pasaulyje apie 2 proc. žmonių dirba ne biuruose, tačiau jau tendencijos rodo, kad apie 70 proc. žmonių savaitgaliais ar per atostogas bent kartą per savaitę patikrina darbinį elektroninį paštą ar atlieka su darbu susijusias operacijas nuotoliniu būdu. Turistų srautais besirūpinantys specialistai pastebi, kad galimybių dirbti Palangoje vasaros metu ieško vis daugiau žmonių, o verslininkai atliepia šioms paieškoms.

 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 16, 2019, 12:26 PM

Sparčiai populiarėja

„Palangos turizmo informacijos centre turime salę, kuri yra pritaikyta lankytojų poilsiui. Ten veikia ir nemokama interneto prieiga. Sulaukiame nemažai besinaudojančių ja. Žinoma, nesuteikiame darbo vietos, darbo stalo, tačiau lankytojų nestinga. Jei atsiranda norinčiųjų pasinaudoti kompiuteriu ir konkrečiai reikalinga darbo vieta, siūlome pasinaudoti šiemet kurorte pradėjusia veikti nauja bendrystės ir bendradarbystės erdve“, – pasakojo Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė.

Pasak jos, panašios paslaugos dabar tik atranda savo terpę Palangoje, ne daugelis apie jas žino, tačiau nekyla abejonių, kad tai vis labiau populiarės. „Verslininkai atsižvelgia į interneto prieigos būtinybę (ir ne tik darbo reikalais) turistams. Daugelis viešbučių ir restoranų teikia šią paslaugą, tad Palangoje atostogaujant padirbėti tikrai yra kur“, – tikino R.Kmitienė.

Veiks ir žiemą

Nauja bendrystės ir bendradarbystės erdvė kurorte pradėjo veikti šių metų pradžioje, tačiau, pasak šios darbo erdvės vadovo Mindaugo Juškos, pačios idėjos užuomazgos apie tai galvose sukosi bent 5 metus. „Mūsų užimtumas auga, jau priimame rezervacijas šiam rudeniui ir kitiems metams. Pagrindinis tikslas – pranešti, kad Palangoje galima derinti darbą ir poilsį. Ir nors šiuo metu esame atviri tik šiltuoju metų laiku, t.y. iki spalio 1 dienos, artimiausiu metu planuojame pasiūlyti savo paslaugas būtent žiemos sezonui“, – teigė vadovas.

Pasak M. Juškos, erdve domisi įvairios kompanijos ar pavieniai darbuotojai, turintys sau didesnių tikslų ir kūrybiškų sprendimų. „Mes norėjome pasiekti laisvai samdomus darbuotojus, atvyksta didžėjai, kūrėjai, architektai, IT kompanijos, marketingo kompanijos, dizaineriai ar įmonių vadovai ir savininkai. Taip pat atvažiuoja komandos, kurios nori pasigerinti savo komandos mikroklimatą, motyvuoti darbuotojus ar tiesiog pakeisti nusibodusią darbo vietą“, – teigė jis.

Bendrystės ir bendradarbystės erdvės pranašumas prieš kavines, kur paprastai dirba laisvai samdomi kūrybininkai, M. Juškos nuomone, yra tai, jog čia nėra trikdžių, neleidžiančių susikaupti. Tai – ir bendradarbiavimo erdvė, kur gali vykti pasikeitimas gerąja patirtimi, vykdomi įvairūs bendradarbiavimo projektai. „Mūsų biuro aplinka ir ramybė tinkanti susikaupti. Aptarnavimas, kava saugus ir greitas internetas, spausdinimas, kokybiški baldai, atskiras susitikimų kambarys, viskas valdoma viena narystės kortele ir viena mobilia aplikacija“, – sakė M. Juška.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.