„Ryanair“ įgulos grasina rugsėjį surengti 10 dienų streiką

„Ryanair“ įguloms Ispanijoje atstovaujančios profsąjungos dėl Airijos pigių skrydžių bendrovės planų uždaryti kai kurias bazes pagrasino rugsėjį surengti 10 dienų streiką.

 „Ryanair“ praėjusį mėnesį pareiškė, jog dėl problemų su orlaiviais „Boeing 737 MAX“, kurių skrydžiai po dviejų katastrofų buvo sustabdyti, oro vežėja uždarys kai kurias iš savo bazių.<br>Lrytas.lt fotomontažas
 „Ryanair“ praėjusį mėnesį pareiškė, jog dėl problemų su orlaiviais „Boeing 737 MAX“, kurių skrydžiai po dviejų katastrofų buvo sustabdyti, oro vežėja uždarys kai kurias iš savo bazių.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2019, 1:13 PM, atnaujinta Aug 21, 2019, 2:05 PM

Po antradienį įvykusio susitikimo su „Ryanair“ atstovais, kuris tęsėsi ilgiau nei septynias valandas ir „ baigėsi be susitarimo“, profsąjungos USO ir „Sitcpla“ paskelbė įspėjimą apie streiką trylikoje „Ryanair“ Ispanijos bazių, pranešė USO.

Pasak profsąjungos, norima išreikšti protestą dėl galimo „Ryanair“ bazių uždarymo Tenerifės ir Gran Kanarijos oro uostuose, taip pat dėl „neaiškumo“ dėl bazės Žironoje šiaurės-rytų Ispanijoje ateities.

Kitą savaitę profsąjungos gali vėl susitikti su „Ryanair“ vadovybe, pridūrė USO.

Įgulų nariai rugsėjį planuoja streikuoti daugiausia penktadieniais ir sekmadieniais.

„Ryanair“ praėjusį mėnesį pareiškė, jog dėl problemų su orlaiviais „Boeing 737 MAX“, kurių skrydžiai po dviejų katastrofų buvo sustabdyti, oro vežėja uždarys kai kurias iš savo bazių.

Airijos pigių skrydžių bendrovė tuomet paaiškino, jog iki 2020 metų gegužės pabaigos turėtų gauti tik 30 vietoj iš pradžių planuotų 58 orlaivių „Boeing 737 MAX 200“, todėl jai teks uždaryti dalį bazių.

Portugalijoje jau streikuoja

Portugalijos „Ryanair“ lėktuvų įgulų profsąjunga SNPVAC pradėjo streiką.

SNPVAC rengiamas „Ryanair“ lėktuvų įgulų narių streikas prasidėjo trečiadienį ir truks penkias dienas, pranešė Portugalijos naujienų agentūra „Lusa“.

Pernai „Ryanair“ darbuotojų streikai rugpjūtį ir rugsėjį sutrikdė aviaciją Europoje ir privertė oro linijų bendrovę atšaukti šimtus skrydžių.

Ketvirtadienį ir penktadienį streikuoti taip pat ketina „Ryanair“ pilotai Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje, tačiau „Ryanair“ teismui apskundė profsąjungų planus šiose šalyse rengti streiką.

Trečiadienį paskelbtas Airijos teismo sprendimas buvo palankus „Ryanair“ – teisėjas uždraudė profsąjungai „Forsa“ rengti streiką.

Kaip skelbė „Lusa“, Portugalijoje „Ryanair“ nesitiki atšaukti daug skrydžių, nes Portugalijos vyriausybė pareikalavo, kad streikuojantys oro linijų darbuotojai atliktų bent dalį skrydžių. SNPVAC teigimu, toks Vyriausybės reikalavimas pažeidžia darbuotojų teisę streikuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.