Mirė viešbučių magnatas Barronas Hiltonas

Savo namuose Los Andžele mirė Barronas Hiltonas, viešbučių magnatas, išplėtęs savo tėvo tinklą. Jam buvo 91 metai.

Savo namuose Los Andžele mirė B.iltonas, tarp jo pavedėtojų – garsiosios anūkės Paris ir Nicky.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix ir AFP/Scanpix nuotr. 
Savo namuose Los Andžele mirė B.iltonas, tarp jo pavedėtojų – garsiosios anūkės Paris ir Nicky.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix ir AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2019, 12:58 PM, atnaujinta Sep 22, 2019, 4:11 PM

Hiltonų šeima pranešė, kad vyras mirė ketvirtadienį dėl natūralių priežasčių. 30 metų vadovavęs „Hilton“ B. Hiltonas pavertė šį prekės ženklą vienu iš įtakingiausių viešbučių versle.

„Hiltonų šeima gedi netekusi įstabaus vyro, – pranešime sakė velionio sūnus ir Conrado N. Hiltono fondo pirmininkas Stevenas M. Hiltonas . – Jis nugyveno gyvenimą, kupiną puikių nuotykių ir išskirtinių pasiekimų.“

1927 metais B. Hiltonas buvo pilotas ir tarnavo Karinio jūrų laivyno fotografu, o 1951-aisiais pradėjo dirbti savo tėvo C. N. Hiltono kompanijoje. Prieš tai jis dirbo apelsinų sultis gaminančioje kompanijoje, naftos bendrovėje ir lėktuvų nuomos firmoje.

B. Hiltonas taip pat įkūrė Los Andželo „Chargers“ komandą Amerikos futbolo lygoje (AFL) ir prisidėjo prie AFL ir Nacionalinės futbolo lygos (NFL) sujungimo.

B. Hiltono žmona Marilyn Hawley Hilton mirė 2004 metais. Hiltonų šeima susilaukė aštuonių jųdviejų vaikų, tarp paveldėtojų yra ir 15 anūkų, iš kurių garsiausios yra Paris ir Nicky, ir keturi proanūkiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.