Prezidentas paragino turkus parodyti solidarumą: „Kviečiu tautą – palikime dolerį“

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas paragino šalies piliečius parodyti tautinį solidarumą ir pakeisti doleriai ir kitomis užsienio valiutomis laikomas santaupas į lirą.

R. T. Erdogano teigimu, Turkijos ekonomika atsigauna „visu pajėgumu“, o užsienio verslas turėtų investuoti į šalies ūkį.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
R. T. Erdogano teigimu, Turkijos ekonomika atsigauna „visu pajėgumu“, o užsienio verslas turėtų investuoti į šalies ūkį.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 2:29 PM

„Kviečiu tautą – palikime dolerį ir kitką. Atsisukime į mūsų valiutą, atsisukime į Turkijos lirą, – savo valdančiosios partijos parlamentinės frakcijos posėdyje sakė R. T. Erdoganas. – Turkijos lira nebepraranda investuotojų. Čia taip pat parodykime tautinę vienybę.“

Pasak prezidento, ekonomistų teiginiai apie Turkijos ekonomikos problemas yra „melas“.

Turkijos ekonomika praėjusių metų pabaigoje patyrė recesiją, iš kurios išlipti šaliai pavyko tik pirmą šių metų ketvirtį.

Nuo šių metų pradžios liros kursas JAV dolerio atžvilgiu smuko beveik 10 proc.

R. T. Erdogano teigimu, Turkijos ekonomika atsigauna „visu pajėgumu“, o užsienio verslas turėtų investuoti į šalies ūkį.

Antradienį už vieną JAV dolerį galima gauti 5,75 liros, taigi per savaitę liros kursas dolerio atžvilgiu smuko daugiau nei 1 proc.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.