Remontuoti Šiaulių koncertų salę verkiant reikėjo jau seniai – atsirado geradaris

Ilgai apie būtinybę remontuoti koncertinės įstaigos „Saulė“ pastatą kalbėję Šiauliai surado išeitį – ketinama griebtis viešosios ir privačiosios partnerystės.

Buvusiame kino teatre muzikantai neturi normalių sąlygų repetuoti.<br>G.Šiupario nuotr.
Buvusiame kino teatre muzikantai neturi normalių sąlygų repetuoti.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2020, 10:06 AM

Apie galimybę pasirašyti koncesijos sutartį prakalbo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, patikinęs, jog šis statybų įmonės „Versina“ pasiūlymas esąs toks geras, kad pats, verslininku dėtas, tokio net neteiktų.

Miestui tenkančią projekto finansinės naštos dalį Telšių įmonė pasiūlė išsimokėti per kelerius metus po to, kai „Versinos“ vadovui paskambino ir šią išeitį pasiūlė meras A.Visockas.

Koncertinės salės remonto verkiant reikėjo seniai, nes čia nėra netgi normalių sąlygų persirengti nei saviems muzikantams, nei koncertuoti atvykstantiems artistams. Valstybės anksčiau siūlytos 180 tūkst. eurų paramos Šiauliai nutarė atsisakyti, nes už tokią sumą nuveikti galima nedaug. Dabar gauta 1,7 mln. eurų parama iš ES struktūrinių fondų.

Prieš keletą savaičių buvo netgi viešai svarstoma, kad reikėtų parduoti Šiaulių areną ir už gautus pinigus statytis naują koncertų salę. Tiesa, šios minties labai greitai atsisakyta.

Liko dvi išeitys – stabdyti projektą arba ieškoti trūkstamų pinigų. Mat savivaldybei tenkančios 1,8 mln. eurų dalies nepakanka, nes į projektą įtraukta toli gražu ne viskas. Skaičiuojama, kad visa projekto vertė gali siekti net 5 milijonus eurų.

Bet žinia, kad stabdomas penkmetį brandintas kultūros projektas, papiktino šiauliečių bendruomenę.

Juolab kad jau buvo paskelbta ir 3,5 mln. eurų vertės projektą laimėjusi įmonė, su kuria liko tik pasirašyti rangos sutartį.

Šiaulių miesto valdžia bandė prašyti nukelti projekto įgyvendinimo pabaigą, bet iš Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) sulaukė neigiamo atsakymo. Tokios pačios pozicijos laikėsi ir šiauliečių prašymą nukelti projektą metams įvertinusi Kultūros ministerija.

Tad CPVA pareikalavo, kad miestas iki šių metų gegužės 21 d. apsispręstų ir užtikrintų, kad rekonstrukcijos projektas būtų įgyvendintas sutartyje numatytais terminais. 

Tada Šiaulių meras pranešė gavęs pasiūlymą iš bendrovės „Versina“ už savivaldybei tenkančią projekto dalį atsiskaityti išsimokėtinai, pasirašius koncesijos sutartį.

Rašte nurodoma, jog per 52 savaites atlikti visus darbus nesutrukdytų ir užsakovo finansiniai sunkumai. „Versinos“ atstovas Šarūnas Želnys pasiūlė Šiaulių miesto savivaldybei savo dalį sumokėti per 5 metus.

Šiuo atveju savivaldybei tektų prisiimti įmonės paimtos paskolos sąnaudas – palūkanas ir administravimo išlaidas.

Šiaulių meras įsitikinęs, kad tai būtų geriausia išeitis. Tiesa, pripažįstama, kad scenos reikšmingai padidinti nepavyks – pastato sieną pavyks patraukti tik 3 metrus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.