G. Surplys: bilietų skrydžiams pardavimas nereiškia, kad skrydis tikrai įvyks

Skrydžių bilietų pardavimas nereiškia, kad jie įvyks, sako Visuomenės informavimo grupės dėl COVID-19 vadovas. Giedrius Sruplys pabrėžia, kad šiuo metu reguliarius skrydžius leista atnaujinti tik trimis kryptimis – iš Vilniaus į Frankfurtą, Rygą ir Taliną, jokie kiti maršrutai nėra galimi.

Reguliariems skrydžiams leidimą išduoda Užsienio reikalų ministerija ir tik leidus Vyriausybei.<br> V.Skaraičio nuotr. 
Reguliariems skrydžiams leidimą išduoda Užsienio reikalų ministerija ir tik leidus Vyriausybei.<br> V.Skaraičio nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2020, 1:25 PM

„Žmonės, kurie ketina grįžti ir skristi į Lietuvą, turi akylai stebėti ir įvertinti galimybes grįžti, net jei pardavime mato esančių bilietų.

Susisiekimas su užsieniu oro keliais vis dar yra išimtinė taisyklė. Jei atsiranda bilietai grįžti nereguliariu reisu į Lietuvą, pirmiausia reikėtų nustebti, o tada labai atidžiai susirinkti skrydžio informaciją, pirmiausia – Vilniaus oro uosto tinklapyje“, – sakė G.Surplys.

Vengrijos pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“ šiuo metu parduoda bilietus iš Vilniaus į Londoną ir Dortmundą (Vokietija) – skrydžiai numatyti nuo penktadienio.

Kelionių organizatorė „Kidy Tour“ praėjusią savaitę pardavinėjo bilietus savaitgalio užsakomiesiems skrydžiams iš Vilniaus į Oslą, Dubliną, Londoną bei atgal, nors neturėjo leidimo, o jo negavusi vėliau grąžino žmonėms pinigus.

Anot G. Surplio, reguliariems skrydžiams leidimą išduoda Užsienio reikalų ministerija Vyriausybei leidus, o nereguliariems užsakomiesiems skrydžiams – Lietuvos transporto saugos agentūra.

„Užsienio reikalų ministerija prieš teikdama siūlymus konsultuojasi su Sveikatos apsaugos ministerija, su epidemiologais, stebi situaciją tose šalyse, iš kurių norima atnaujinti reguliarius skrydžius“, – sakė G. Surplys.

Vyriausybė trečiadienį ketina leisti atnaujinti reguliarų oro susisiekimą iš Vilniaus į Oslą.

G.Surplio teigimu, leidimai išduodami ne oro bendrovėms, o kryptims, todėl, atvėrus galimybę skrydžiui į Oslą, ten galės skraidinti visos norinčios bendrovės.

Lietuvos oro uostų duomenimis, iki karantino iš Lietuvos oro uostų į Oslą skraidino trys bendrovės: „Norwegian Air Shuttle“, „Ryanair“ ir „Wizz Air“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.