Estijos įmonė perka „Forum Cinemas“ tinklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje

Estijos pirmaujanti investicijų bendrovė „UP Invest“, priklausanti verslininkui Margusui Linnamae, pranešė perkanti „Forum Cinemas“ kino teatrų verslą Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

„Forum Cinemas“ yra didžiausia kino teatrų operatorė Baltijos šalyse.<br> D.Umbraso nuotr. 
„Forum Cinemas“ yra didžiausia kino teatrų operatorė Baltijos šalyse.<br> D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2020, 2:00 PM

Pasak bendrovės valdybos nario ir generalinio direktoriaus Sveno Nuutmanno, nors „UP Invest“ per „Apollo Group“ yra gerai įsitvirtinusi Estijos kino versle, „Forum Cinemas“ įsigijimas padės bendrovei sustiprinti padėtį Lietuvos rinkoje.

„COVID-19 protrūkis reiškia, kad kino verslas visame pasaulyje šiuo metu išgyvena sudėtingą metą, todėl įmonių konsolidacija yra neišvengiama. „Forum Cinemas“ yra labai gerai valdoma įmonė Baltijos šalyse ir mes esame labai patenkinti šiuo sandoriu“, – patvirtino S. Nuutmannas.

Pasak bendrovės atstovo, bus siekiama visiems kino teatrams pritaikyti geriausius „Apollo“ ir „Forum Cinemas“ taikomus technologinius sprendimus ir paslaugų standartus, kad filmų mėgėjai galėtų mėgautis dar aukštesnio lygio pramogomis.

Sandorio šalys tikisi užbaigti sandorį iki šių metų pabaigos arba ne vėliau kaip kitų metų pradžioje, prieš tai gavusios Estijos, Latvijos ir Lietuvos konkurencijos priežiūros tarnybų patvirtinimą.

„Forum Cinemas OU“ yra didžiausia kino teatrų operatorė Baltijos šalyse, valdanti kino teatrų kompleksą „Coca-Cola Plaza“ Taline, „Ekraan“ – Tartu ir „Centrum“ Viljandyje. Taip pat bendrovė turi vieną kino teatrą Latvijoje ir penkis – Lietuvoje.

„Forum Cinemas“ priklauso Suomijos kino produkcijos platinimo bendrovei „Finnkino Group“, kuri savo ruožtu priklauso „Odeon“ grupei, nuo 2017 metų kovo mėnesio priklausančiai JAV kino teatrų tinklui AMC.

„UP Invest“ specializuojasi investicijose į sveikatos priežiūrą, žiniasklaidą, nekilnojamąjį turtą, mažmeninę prekybą ir paslaugas, taip pat investuoja į žaliųjų technologijų rizikos kapitalą. „UP Invest“ priklauso kontroliuojančiajai įmonei „MM Grupp“, valdomai Marguso Linnamae ir Ivaro Vendelino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.