Lenkijos radijas: „Nord Stream“ tiesiantys Rusijos laivai pažeidžia aplinkosaugos normas

Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą „Nord Stream 2“ paskutines atkarpas tiesiantys Rusijos laivai pažeidinėja aplinkosaugos reikalavimus, skelbia Lenkijos radijas, remdamasis Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos ataskaita.

Lenkijos radijas: „Nord Stream“ tiesiantys Rusijos laivai pažeidžia aplinkosaugos normas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lenkijos radijas: „Nord Stream“ tiesiantys Rusijos laivai pažeidžia aplinkosaugos normas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2021, 4:16 PM

Joje pažymima, kad dujotiekio tiesime dalyvaujantis Rusijos laivas „Jurij Topčev“, kovo 2 ir 10 dienomis gabendamas vamzdžius iš Vokietijos Mukrano uosto, nukrypo nuo nustatyto griežto maršruto Vokietijos ekologinėms zonoms jūroje aplenkti ir įplaukė į paukščių žiemojimo teritoriją.

Ukrainos žvalgyba pažymi, jog Rusijos laivai reguliariai pažeidinėja galiojančius ribojimus dėl ekologinių zonų Baltijos jūroje.

Ataskaitoje taip pat perspėjama dėl cheminės katastrofos rizikos, kuri siejama su „Nord Stream 2“ klojimu netoli Danijos Bornholmo salos.

Remiantis Lenkijos mokslų akademijos Okeanologijos instituto specialistų atliktais tyrimais, artilerijos sviediniai ir bombos, šioje jūros zonoje palaidoti nacistinės Vokietijos ir po Antrojo pasaulinio karo – apie 15 tūkst. tonų įvairių pavojingų cheminių junginių. Maždaug 90 proc. Baltijos jūros palaidotų cheminių medžiagų sudaro ipritas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.