Pardavinės kelionių maršrutus, kuriais keliauja ir Vladimiras Putinas: siūlys klaidžioti po Sibirą

Rusijos federalinės turizmo agentūros „Rosturizm“ vadovams kilo mintis pasiūlyti naujų maršrutų keliautojams – ten, kur lankėsi Vladimiras Putinas.

V.Putinas mėgsta ilsėtis Sibiro platybėse, todėl ten ketinama siųsti ir turistus.
V.Putinas mėgsta ilsėtis Sibiro platybėse, todėl ten ketinama siųsti ir turistus.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Maskva

Oct 17, 2021, 11:03 AM

„Rosturizm“ ir kelios didžiausios šalies turizmo kompanijos jau rengia planus pardavinėti keliones į vietoves, kuriose atostogas leisti mėgsta šios valstybės prezidentas.

Kur tiksliai bus viliojami turistai, kol kas neatskleidžiama. Tačiau ne paslaptis, kad V.Putinas dažnai mėgsta ilsėtis atokiose Sibiro vietovėse.

Tiesa, ne vienas – dažniausiai jį lydi gynybos ministras Sergejus Šoigu ir gausi operatorių bei fotografų komanda.

„Rusijos gyventojai, televizorių ekranuose išvydę unikalias šalies vietoves, norėtų patys ten nuvykti. Todėl sulaukiame daug klausimų, kaip ten nukeliauti“, – paaiškino „Rosturizm“.

Ši agentūra atskleidė, kad turistams bus siūloma paklaidžioti būtent po Sibirą. „Bus sudaryti maršrutai laikantis visų standartų, kad klientai liktų patenkinti ir būtų aprūpinti viskuo – nuo tualetų ir gidų iki komfortiškų autobusų, navigacijos sistemų ir panašiai“, – tikino valstybinė agentūra.

Tiesa, kol kas neaišku, ar iš tiesų bus norinčių aplankyti Sibirą antplūdis. Mat kol kas didžiosios dalies gyventojų akys krypsta į užsienį. O ten jie dažnai išvyksta ne ilsėtis, bet gyventi.

Per pastaruosius du dešimtmečius iš Rusijos emigravo apie 4–5 mln. jos piliečių. Jų skaičiai smarkiai ėmė augti nuo 2011 metų ir dabar kasmet šalį palieka apie 300 tūkst. gyventojų.

Šio amžiaus pradžioje daugelis stengdavosi išvykti į Vakarus, o dabar netrūksta pasirinkusių ir kur kas artimesnes šalis – buvusias Sovietų Sąjungos respublikas.

Kaip rodo apklausos, dažniausios emigracijos priežastys yra saugumas (tai nurodė 64 proc. jų dalyvių), naujų potyrių paieškos (59 proc.), nepasitenkinimas Rusijos politine sistema (54 proc.) bei stabilumo poreikis (53 proc.).

Jungtinių Tautų duomenimis, šiuo metu užsienyje nuolat gyvena apie 10 mln. Rusijos piliečių. Pagal šį rodiklį šalį lenkia tik Indija ir Meksika.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?