Kremlius kol kas darbų nesiima – vis dar svarstoma baltarusiškas trąšas perorientuoti iš Klaipėdos į Rusijos uostus

Baltarusijos eksportuojamų kalio trąšų tranzito perorientavimas iš Klaipėdos uosto į Rusijos uostus svarstomas, tačiau gabenimas kol kas nepradėtas, trečiadienį pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai.

Baltarusijos eksportuojamų kalio trąšų tranzito perorientavimas iš Klaipėdos uosto į Rusijos uostus svarstomas, tačiau gabenimas kol kas nepradėtas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Baltarusijos eksportuojamų kalio trąšų tranzito perorientavimas iš Klaipėdos uosto į Rusijos uostus svarstomas, tačiau gabenimas kol kas nepradėtas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2022, 1:46 PM

„Šis klausimas yra darbotvarkėje, yra svarstomas, bet, jei neklystu, šių srautų perorientavimas dar nepradėtas. Bet tai įtraukta į darbotvarkę“, – žiniasklaidas sakė Dmitrijus Peskovas.

Dėl išsamesnės informacijos šia tema jis pasiūlė kreiptis į Rusijos ekonominės plėtros ministeriją.

Lietuvai nuo vasario 1-osios nutraukus baltarusiškų trąšų tranzitą per Klaipėdos uostą, Baltarusijos vyriausybės vadovas Ramanas Haloučanka pareiškė, esą šie šalies eksporto srautai jau perorientuoti į Rusijos uostus.

„Mes tokiai situacijai ruošėmės seniai, ir apie tai buvo skelbta. Kaip ir žadėjome, perorientavome [kalio chlorido] tiekimą [per Rusijos uostus]“, – antradienį kalbėjo R. Haloučanka.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.