Švedijos uostai skelbia Rusijos laivų blokadą

Švedijos uostų darbuotojų profsąjunga nusprendė pradėti su Rusija susijusių laivų blokadą, praneša SVT. Prieš dvi savaites profsąjunga nusiuntė laišką Švedijos infrastruktūros ministrui Tomui Enerothui, kuriame paragino nebeaptarnauti šalies uostuose Rusijos ir su ja susijusių laivų, kitaip ji pati inicijuos blokadą.

Švedijos uostai skelbia Rusijos laivų blokadą.<br>AFP/Scanix asociatyvi nuotr.
Švedijos uostai skelbia Rusijos laivų blokadą.<br>AFP/Scanix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 10:49 AM

Ketvirtadienį surengtame susirinkime profsąjungos vadovybė nusprendė įgyvendinti šį pažadą. „Mes pranešėme darbdavių organizacijai ir tarpininkaujančiai institucijai, kad bus skelbiama blokada“, – pareiškė vienas iš Švedijos uostų darbuotojų profsąjungos vadovų Erikas Helgesonas. Pasak jo, blokada prasidės kovo 28 d., bet profsąjunga pasirengusi imtis veiksmų ir anksčiau.

Blokada bus taikoma laivams, plaukiantiems į Rusiją ir iš Rusijos, laivams, gabenantiems rusiškas prekes, ir Rusijai priklausantiems laivams. Tai reiškia, kad šie laivai Švedijos uostuose nebus iškraunami ir pakraunami, tempiami ir švartuojami. „Šitaip norime paremti mūsų kolegas Ukrainos uostuose ir taikius šios šalies gyventojus“, – pridūrė E.Helgesonas.

Savo ruožtu darbdavių organizacijos „Swedish Ports“ atstovai pareiškė, kad jie taip pat nerimauja dėl karo Ukrainoje, bet mano, jog ribojimai su Rusija susijusiems laivams turi būti įvesti visos Europos Sąjungos mastu.

Anksčiau Rusijos transporto ministerija rekomendavo savo laivams vengti Didžiosios Britanijos, Kanados, ES šalių ir kitų valstybių, paskelbusių sankcijas Rusijai, teritorinių vandenų ir uostų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?