V. Zelenskio kritikos neužteko: akcininkų organizacija „Actares“ paragino „Nestle“ nutraukti veiklą Rusijoje

„Nestle“ turi nutraukti visą savo veiklą Rusijoje, pirmadienį pareiškė akcininkų organizacija „Actares“, savo pareiškimu didindama spaudimą Šveicarijos maisto milžinei, jau sulaukusiai Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio raginimo pasketi kitų įmonių pavyzdžių ir pasitraukti iš Rusijos rinkos.

„Nestle“.<br>„Reuters“ nuotr.
„Nestle“.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2022, 4:08 PM

„Nestle“ pareiškė sustabdžiusi visą savo importą ir eksportą į Rusiją, įskaitant kavos kapsules „Nespresso“ ir vandenį „S.Pellegrino“, tačiau išlaikė gyvybiškai svarbių produktų, tokių kaip kūdikių maistas, tiekimą.

Kalboje, kuri šeštadienį buvo tiesiogiai transliuojama prie Šveicarijos parlamento Berne susirinkusiems protestuotojams, V. Zelenskis paragino Šveicarijos įmones nutraukti verslą Rusijoje ir pasmerkė įmones, kurios tęsia veiklą, nepaisydamos Mariupolio apgulties.

„Actares“ – akcininkų organizacija, siekianti atsakingesnės ekonomikos – ragina „Nestle“ apsvarstyti prezidento V. Zelenskio raginimą <...> nutraukti verslą su Rusija!“ – sakoma vienos didžiausių Šveicarijos akcininkų asociacijų pranešime.

„Nestle“ sekmadienį tvirtino, kad Rusijoje negauna jokio pelno.

„Sustabdėme visas investicijas ten ir nutraukėme visą reklaminę veiklą“, – naujienų agentūrai AFP teigė bendrovės atstovė spaudai.

„Iš likusios veiklos Rusijoje pelno negauname,“ – teigė ji.

„Darome viską, kas įmanoma Ukrainoje ir kaimyninėse šalyse, kad padėtume sušvelninti šią humanitarinę katastrofą,“ – sakė atstovė.

Kelios JAV tarptautinės įmonės apsisprendė pasitraukti iš Rusijos, įskaitant greitojo maisto tinklą „McDonald's“ ir gėrimų milžines „Coca-Cola“ ir „Pepsi“.

Socialiniuose tinkluose jau pasirodė raginimų boikotuoti „Nestle“ produkciją.

Pirmadienį V. Zelenskis paragino Europos lyderius nutraukti bet kokią prekybą su Rusija, siekdamas didinti spaudimą Maskvai sustabdyti beveik mėnesį trunkantį karinį puolimą prieš Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.