Kritikos sulaukusi „Nestle“ veiklos Rusijoje nenutrauks, bet žada mažinti parduodamų produktų asortimentą

Šveicarijos maisto milžinė „Nestle“ trečiadienį paskelbė, kad toliau mažins Rusijoje parduodamų produktų asortimentą, bet išlaikys kūdikiams skirtus ir specialius medicininės paskirties maisto produktus, nepaisydama Rusijos pradėto karo Ukrainoje.

„Nestle“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Nestle“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 12:15 PM

Grupė teigė, kad iš Rusijos lentynų pašalins tokius prekių ženklus kaip šokoladukai „KitKat“ ar kakavos milteliai „Nesquik“.

Bendrovės atstovas spaudai pažymėjo, kad nebebus tiekiami naminiams gyvūnams skirti produktai ir kava.

„Mes jau sustabdėme nebūtiniausių produktų importą ir eksportą iš Rusiją, sustabdėme bet kokią reklamą ir sustabdėme visas kapitalo investicijas į šalį“, – priduriama pranešime.

„Karui Ukrainoje įsiplieskus, mūsų veikla Rusijoje bus sutelkta į būtiniausio maisto tiekimą, pavyzdžiui, kūdikių maistą ir medicininio pobūdžio / ligoninių maitinimui skirtus produktus, o ne į pelną“, – sakoma pranešime.

Kiek anksčiau šį mėnesį „Nestle“ pranešė stabdanti tokių produktų kaip „Nespresso“ tiekimą.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį sukritikavo „Nestle“ ir kitas Rusijoje veiklą tebevykdančias įmones, kurios renkasi tai daryti nepaisydamos Ukrainoje žūstančių vaikų.

Kalboje, kuri buvo tiesiogiai transliuojama prie Šveicarijos federalinio parlamento susirinkusiems protestuotojams, V. Zelenskis paragino Šveicarijos įmones nutraukti verslą Rusijoje, o šalies bankus – įšaldyti Kremliaus elitui priklausančias lėšas.

Išskirdamas „Nestle“, jis pacitavo bendrovės šūkį „geras maistas, geras gyvenimas“ ir pridūrė: „Verslas Rusijoje veikia, nors mūsų vaikai miršta, o miestai naikinami“.

Šveicarijos grupė trečiadienį tvirtino neplanuojanti artimiausiu metu uždirbti pelno Rusijoje ar mokėti mokesčių ir kad bet koks galimas pelnas bus skirtas humanitarinėms organizacijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.