Teisme nuspręsta, kas lauks „Klaipėdos naftos“ darbuotojams suteiktų akcijų

Šiaulių apygardos teismas atmetė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro ieškinį civilinėje byloje dėl darbuotojams suteiktų AB „Klaipėdos nafta“ (KN) akcijų.

„Klaipėdos nafta“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Klaipėdos nafta“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiaulių apygardos teismas atmetė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro ieškinį civilinėje byloje dėl darbuotojams suteiktų „Klaipėdos nafta“ akcijų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiaulių apygardos teismas atmetė Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro ieškinį civilinėje byloje dėl darbuotojams suteiktų „Klaipėdos nafta“ akcijų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 3:03 PM, atnaujinta Apr 8, 2022, 3:30 PM

2021 m. Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras gindamas viešąjį interesą pateikė civilinį ieškinį dėl bendrovės organų sprendimų ir akcijų suteikimo darbuotojams sutarčių pripažinimo negaliojančiais bei restitucijos taikymo.

Ieškinys apima bendrovės 2019 m. sprendimus išmokėti darbuotojams KN akcijomis dalį metinės premijos už 2018 m. Į bylą atsakovais buvo įtraukta bendrovė ir jos darbuotojai. KN nesutiko su pateiktu civiliniu ieškiniu iš esmės ir gynė atitinkamą poziciją teismo procese.

Balandžio 8 d. priimtame sprendime teismas konstatavo, kad nors prokuroro ieškiniu ir siekta apginti viešąjį interesą (valstybės nuosavybę), tačiau nei teisės normos, nei viešasis interesas nebuvo pažeisti.

Teismas nenustatė aktualių KN akcininkų susirinkimo ir valdybos sprendimų negaliojimo pagrindų ir pagrindo tenkinti prokuroro reikalavimus pripažinti negaliojančiomis KN su darbuotojais 2019 m. balandžio 26 d. sudarytas KN akcijų suteikimo sutartis bei taikyti restituciją.

KN akcijų suteikimo taisyklės visuotiniame KN akcininkų susirinkime buvo priimtos 2018 m. lapkričio 8 dieną. Taisyklėmis nustatyta trejų metų Akcijų suteikimo darbuotojams programa 2019-2021 m., kurios tikslas – suburti ir išlaikyti ambicingų, kompetentingų, motyvuotų, lojalių darbuotojų komandą ir suteikti papildomą paskatą darbuotojams įsitraukti į bendrovės tikslų ir strategijos įgyvendinimą.

Pagal šias taisykles bei kitas bendrovėje galiojančias procedūras, KN 2019 m. „Nasdaq Baltic“ biržoje įsigijo akcijų, kuriomis darbuotojams buvo išmokėta iki 50 proc. premijos už 2018 m. pasiektus rezultatus. Suteikiant akcijas darbuotojams, valstybei buvo atskaityti ir sumokėti visi mokesčiai. Vėlesniais laikotarpiais KN darbuotojų akcijomis neskatino.

Teismo sprendimas įsiteisės, jeigu nebus apskųstas apeliacine tvarka per 30 (trisdešimt) dienų nuo šio sprendimo priėmimo dienos. Apeliacinį skundą turi teisę paduoti dalyvaujantys byloje asmenys.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.