Vokietija naudosis Lenkijos Gdansko uostu arabiškos naftos importui

Vokietija pasirašė su Lenkija susitarimą dėl iš Saudo Arabijos importuojamos naftos perkrovimo Gdansko uoste bei jos perpumpavimo vamzdynais į perdirbimo gamyklas Vokietijoje, pranešė Lenkijos radijas.

Vokietija pasirašė su Lenkija susitarimą dėl iš Saudo Arabijos importuojamos naftos perkrovimo Gdansko uoste bei jos perpumpavimo vamzdynais į perdirbimo gamyklas Vokietijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vokietija pasirašė su Lenkija susitarimą dėl iš Saudo Arabijos importuojamos naftos perkrovimo Gdansko uoste bei jos perpumpavimo vamzdynais į perdirbimo gamyklas Vokietijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2022, 9:17 AM

Anot ekspertų, šis susitarimas leis Vokietijai prisijungti prie Rusijos naftos importo blokados, vykdant tarptautines sankcijas dėl karo Ukrainoje.

Pagal šį susitarimą Lenkija ir Vokietija taip pat padės viena kitai, jei Europos Sąjunga įvestų embargą rusiškai naftai.

Lenkijos klimato ministrė klimato ministrė Anna Moskwa po susitikimo Varšuvoje su Vokietijos ekonomikos ir klimato apsaugos ministru Robertu Habecku pabrėžė per jį deklaruotus abiejų šalių siekius nepriklausybės nuo Rusijos energijos išteklių.

Savo ruožtu Lenkijos ministrė akcentavo, jog kad Lenkija visiškai užsitikrino nepriklausomybę nuo rusiškų gamtinių dujų ir yra pasirengusi solidarizuotis su Vokietija „konkrečiose situacijose“ bei paremti jos siekį visiškai atsisakyti naftos bei apskritai nuo Rusijos energijos išteklių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.