Rusai jau rodo savo fantaziją: atskleidė, kaip atrodys „McDonald's“ pakaitalo logotipas, tačiau pavadinimo dar nėra

Rusijoje veikiantis greitojo maisto tinklas, anksčiau pasivadinęs „McDonald's“, atskleidė savo naują logotipą. Nuo sekmadienio ruošiamasi jau atidaryti ir restoranus, praneša bbc.com. Tačiau bendrovė kol kas neatskleidė tinklo pavadinimo.

Rusijoje veikiantis greitojo maisto tinklas, anksčiau pasivadinęs „McDonald's“, atskleidė savo naują logotipą.<br>„Scanpix“ nuotr.
Rusijoje veikiantis greitojo maisto tinklas, anksčiau pasivadinęs „McDonald's“, atskleidė savo naują logotipą.<br>„Scanpix“ nuotr.
Rusijoje veikiantis greitojo maisto tinklas, anksčiau pasivadinęs „McDonald's“, atskleidė savo naują logotipą.<br>Reuters nuotr.
Rusijoje veikiantis greitojo maisto tinklas, anksčiau pasivadinęs „McDonald's“, atskleidė savo naują logotipą.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 10, 2022, 5:26 PM, atnaujinta Jun 10, 2022, 5:43 PM

Naujajame ženkle pavaizduotas apskritimas ir dvi linijos, kurios, kaip teigiama, simbolizuoja mėsainį ir dvi keptas bulvytes.

Pasak Rusijos valstybinės naujienų agentūros TASS, kuri citavo įmonę „Sistema PBO“, valdančią anksčiau „McDonald's“ priklausiusį verslą, Rusijos tinklas šį savaitgalį turėtų vėl atidaryti 15 restoranų.

„Žalias logotipo fonas simbolizuoja produktų ir aptarnavimo kokybę, prie kurios mūsų svečiai yra pripratę“, – TASS sakė „Sistema PBO“ atstovas spaudai.

Vieni gyventojai socialinėje erdvėje komentavo, kad naujasis greito maisto tinklo logotipas vis dar primena raidę „M“. Kiti pastebėjo, kad jis atrodo pernelyg panašus į Bangladešo vėliavą, kurios fonas taip pat tamsiai žalias ir turi panašių spalvų raudoną apskritimą, kaip ir naujasis tinklo logotipas.

Pasak laikraščio „Izvestija“, „Sistema PBO“ pateikė aštuonis galimus naujojo tinklo pavadinimus „Rospatent“, kuri yra Rusijos vyriausybės agentūra, atsakinga už intelektinę nuosavybę.

Pranešama, kad svarstomi tokie pavadinimai: „Tot Samij“, kuris išvertus reiškia „tas pats“, ir „Svobodnaja kasa“, kas išvertus į lietuvių kalbą reikštų „laisva kasa“.

Kovo mėnesį „McDonald's“ laikinai sustabdė savo veiklą Rusijoje, praėjus mažiau nei dviem savaitėms po to, kai šalis įsiveržė į Ukrainą. Gegužę „McDonald's“ pareiškė, kad pasitrauks iš Rusijos dėl karo Ukrainoje.

Bendrovės atstovai teigė, kad 25 „McDonald's“ restoranus Sibire valdantis Aleksandras Govoras perims įmonės restoranus. Pagal susitarimą „McDonald's“ teigė, kad išsaugos savo prekės ženklą Rusijoje. Ji taip pat turi galimybę per 15 metų išpirkti savo restoranus.

Prieš paskelbdama apie pasitraukimą iš Rusijos, „McDonald's“ šioje šalyje veikė daugiau kaip 30 metų. Pirmąjį savo restoraną Rusijoje greitojo maisto milžinė atidarė Maskvoje 1990 m. sausio mėn.

Parengta pagal bbc.com informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.