Už pietus sumokėjo rekordinę sumą: milijonus išleidžia tik tam, kad akis į akį susitiktų su šiuo žmogumi

Legendinis JAV investuotojas Warrenas Buffettas šiais metais pagerino netgi porą rekordų. Tiesa, jam pagelbėjo nepanoręs savo tapatybės atskleisti žmogus, kuris turbūt taip pat yra labai turtingas.

Jau dvidešimtus metus aukcione parduodama galimybė papietauti akis į akį su W.Buffettu.<br>123rf.com nuotr.
Jau dvidešimtus metus aukcione parduodama galimybė papietauti akis į akį su W.Buffettu.<br>123rf.com nuotr.
W.Buffettas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
W.Buffettas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 24, 2022, 8:20 AM

Omahos orakulu vadinamo W.Buffetto turtas siekia beveik 90 mlrd. eurų, tačiau jis sugeba prisidurti iš šalies. Tiesa, ne sau, o labdaros tikslais.

Jau dvidešimtus metus aukcione parduodama galimybė papietauti akis į akį su W.Buffettu.

Visi surinkti pinigai keliauja San Fransiske įsikūrusiai labdaros organizacijai „Glide“, kurioje anksčiau savanoriaudavo 2004 metais mirusi investuotojo pirmoji žmona Susie.

Nuo aukcionų pradžios W.Buffettas šiai organizacijai, kuri padeda benamiams ir skurdžiams, jau surinko 53 mln. dolerių (50,1 mln. dolerių), bet daugiausia – šįmet. Mat laimėtojas, kurio pavardė neatskleidžiama, sutiko sumokėti rekordinę sumą – 19 mln. dolerių (18,3 mln. eurų).

Negana to, kaip tvirtino elektroninį aukcioną surengusi „eBay“, tai yra didžiausia suma, šioje platformoje kada nors sumokėta labdaros tikslais.

Tiesa, bent jau už pietus laimėtojui primokėti neteks – viskas įskaičiuota.

O W.Buffettas svečius kviečiasi į vieną Niujorko kepsnių restoraną. Patiekalų kainos čia prasideda maždaug nuo 100 dolerių (96 eurų).

Pats milijardierius tvirtino pietų metu niekuomet nedalijantis patarimų, susijusių su investicijomis. Daugiausia kalbama privačiomis temomis arba, pavyzdžiui, apie politiką.

Bet kai kuriems aukciono laimėtojams toks įvykis gali pakeisti gyvenimą. Antai Tedas Wechsleris, galimybę papietauti su investuotoju nusipirkęs 2010 ir 2011 metais bei iš viso tam išleidęs beveik 5,3 mln. dolerių (5 mln. eurų), vėliau sulaukė gero darbo pasiūlymo iš paties W.Buffetto kompanijos.

Beje, šiųmečiai pietūs su „Bershire Hathaway“ savininku bus paskutiniai – vėliau aukcionų nebeketinama rengti, greičiausiai dėl garbaus W.Buffetto amžiaus (jam jau 91-eri).

Pirmieji tokie pietūs buvo parduoti 2020-aisiais, už juos tada sumokėti 25 tūkst. dolerių (24 tūkst. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.