„Rosneft“ stebėtojų taryboje G. Schroederio vietą užims vienas iš „Qatar Energy“ vadovų

Rusijos energetikos milžinė „Rosneft“ ketvirtadienį pranešė paskyrusi aukšto rango valstybinės Kataro naftos įmonės „Qatar Energy“ vadovą savo naujuoju stebėtojų tarybos vadovu, kai buvęs Vokietijos kancleris Gehardas Schroederis pasitraukė iš posto, kilus spaudimui dėl jo ryšių su Vladimiru Putinu.

Nafta.<br>Documerica/Unsplash.com asociatyvi nuotr.
Nafta.<br>Documerica/Unsplash.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-01 13:17

„Rosneft“ pranešė, kad Taiebas Belmahdi, buvęs „Qatar Energy“ pareigūnas, dabar taps rusų įmonės valdybos pirmininku. T.Belmahdi turi „45 metų patirtį didžiosiose energetikos įmonėse Artimuosiuose Rytuose“, sakoma „Rosneft“ pranešime.

Prie valdybos taip pat prisijungė dar du katariečiai – Faisalas Alsuwaidi ir Hamadas Rachidas Al-Mohannadi, atstovaujantys Kataro investicijų institucijai, pranešė energetikos milžinė.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, Vokietijos visuomenėje kilo didžiulis spaudimas G.Schroederiui nutraukti ryšius su V. Putinui bei didžiausiomis Rusijos energetikos įmonėmis.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, kuris, kaip ir G.Schroederis, atstovauja socialdemokratų partijai, ne kartą ir viešai ragino buvusį lyderį atsisakyti darbo Rusijoje.

Vokietijos parlamentas nusprendė atšaukti G.Schroederio privilegijas, suteiktas jam kaip buvusiam kancleriui.

O ES įstatymų leidėjai atskira neįpareigojančia rezoliucija paragino jam taikyti sankcijas, jei buvęs kancleris nepanorės atsisakyti pelningų vietų Rusijos bendrovių valdybose.

78 metų G.Schroederis birželį turėjo prisijungti prie kitos energetikos milžinės – „Gazprom“ – stebėtojų tarybos.

Nors G.Schroederis, ėjęs Vokietijos kanclerio pareigas 1998–2005 metais, pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą kaip nepagrįstą, jis pareiškė, kad dialogas su Maskva turi tęstis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.