Rusijos metalo milžinės svarsto susijungti – turi planų taip atremti Vakarų sankcijas

Antradienį paskelbtame interviu Rusijos kasybos milžinės „Nornikel“ vadovas Vladimiras Potaninas pareiškė, kad yra pasirengęs aptarti susijungimą su aliuminio koncernu „Rusal“, kad būtų sukurta jėga, galinti atsispirti Vakarų sankcijų padariniams.

„Rusal“.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
„Rusal“.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2022, 1:10 PM

„Išsiunčiau laišką (pirmadienį), kuriame nurodžiau mūsų sutikimą pradėti diskusijų procesą dėl susijungimo su „Rusal“ grupe“, – sakė jis Rusijos verslo laikraščiui RBK. V.Potanino teigimu, būtų įmanoma sukurti „nacionalinį metalų čempioną“, galintį atremti ekologinius iššūkius labai teršiančioje pramonėje, taip pat išplėsti akcininkų bazę ir „įgyti gebėjimą atsispirti sankcijoms“.

Pasiūlymas pateiktas pagrindinių „Nornikel“ akcininkų sandoriui baigiantis 2023 m. sausio mėnesį. V.Potaninas visada priešinosi pasaulio nikelio ir paladžio lyderės susijungimui su aliuminio milžine dėl konflikto su „Rusal“, kuriai jau priklauso 25,25 proc. „Nornikel“ akcijų.

Tačiau abi bendroves paveikė Vakarų sankcijos, taikomos Rusijai dėl jos karinės kampanijos Ukrainoje. V.Potaninui taip pat taikomos Jungtinės Karalystė sankcijos.

Daugelis pagrindinių Rusijos įmonių susiduria su rimtomis įrangos ir atsarginių dalių tiekimo problemomis, jų pardavimas Rusijai uždraustas. Joms taip pat sunku importuoti ar eksportuoti, nes tarptautinės logistikos ir finansinės grandinės iš dalies paralyžiuotos dėl Europos ir JAV taikomų atsakomųjų priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.