Teismas bylą dėl „Snaigės“ restruktūrizavimo nagrinės rugsėjį

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį priėmė milijoninių skolų slegiamos Rusijos grupės „Polair“ netiesiogiai valdomos vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų gamybos bendrovės „Snaigė“ prašymą iškelti restruktūrizavimo bylą.

Alytaus šaldytuvų gamykla „Snaigė“.<br>T.Bauro nuotr.
Alytaus šaldytuvų gamykla „Snaigė“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2022, 5:18 PM

Byla bus nagrinėjama rašytinio proceso tvarka rugsėjo 6 dieną, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė įmonė.

Bendrovė prieš savaitę skelbė, kad prašymą iškelti restruktūrizavimo bylą teismui įmonė įteikė liepos pradžioje, o nutarties dėl nemokumo bylos iškėlimo tikimasi vėliausiai per 30 dienų.

Akcininkų patvirtintas restruktūrizavimo planas numato, kad įmonė gamins daugiau profesionalios ir medicininės šaldymo bei išskirtinės įrangos, atsisakys dalies turto. Jį numatoma pradėti vykdyti 2023 metų pradžioje ir užbaigti per ketverius metus.

Restruktūrizacijos laikotarpiu kreditoriams planuojama grąžinti 9,2 mln. eurų. Gegužės 18 dieną visi bendrovės įsipareigojimai siekė 20,8 mln. eurų.

Bendrovės vadovas Mindaugas Sologubas BNS yra sakęs, kad „Snaigės“ restruktūrizavimo planą numatyta įgyvendinti be išorinio finansavimo. Jis taip pat tikisi, kad prasidėjus restruktūrizavimui atsiras galimybė skolintis ir bankai į tai žiūrės palankiau, tačiau kol kas įmonė gyvena iš vidinių resursų.

Pernai „Snaigės“ pajamos augo 14,4 proc. iki 32,9 mln. eurų, įmonė patyrė 2 mln. eurų nuostolių.

Pagrindinė „Snaigės“ akcijų valdytoja yra Kipre registruota bendrovė „Sekenora Holdings“, kurią netiesiogiai kontroliuoja Rusijos „Polair“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.