Prancūzijoje dėl streiko penktadienį gali neįvykti pusė suplanuotų skrydžių

Prancūzijos civilinės aviacijos tarnyba (DGAC) antradienį pranešė paprašiusi oro linijų bendrovių atšaukti pusę skrydžių penktadienį, kuomet planuojamas dėl didesnių atlyginimų kovojančių skrydžių vadovų streikas.

Dominuojanti Prancūzijos oro vežėja „Air France“ iš karto nepateikė savo komentarų dėl streiko grėsmės.<br>123rf.com nuotr.
Dominuojanti Prancūzijos oro vežėja „Air France“ iš karto nepateikė savo komentarų dėl streiko grėsmės.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-14 11:13

Akciją paskelbė profsąjunga SNCTA – didžiausia dispečerius vienijanti sąjunga, ir tikėtina, kad streikas sukels rimtų trikdžių žemyninėje Prancūzijoje.

Taip pat streiko poveikis gali paliesti ir Europoje suplanuotus skrydžius, pranešė DGAC.

Pasak tarnybos, yra tariamasi su Europos saugios oro navigacijos organizacija (Eurokontrole) siekiant pasiūlyti alternatyvius maršrutus vežėjoms, kad jos galėtų išvengti Prancūzijos oro erdvės.

Savo ruožtu SNCTA pareiškė, kad streikas – tai atsakas į didelę infliaciją, mažinančią jos narių perkamąją galią, bei į nerimą dėl „būsimo įdarbinimo“.

Sprendimas priimtas Prancūzijos vyriausybei ruošiantis pristatyti savo 2023 metų biudžetą, kuris, anot profsąjungos, neužtikrina DGAC finansavimo ir gali apriboti jos galimybes didinti atlyginimus.

Dominuojanti Prancūzijos oro vežėja „Air France“ iš karto nepateikė savo komentarų dėl streiko grėsmės, kuri taip pat turės įtakos skrydžiams į šalies užjūrio teritorijas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.