Rusijos naftos milžinė „Rosneft“ padavė į teismą Vokietiją

Rusijos naftos milžinė „Rosneft“ pateikė skundą prieš Vokietijos vyriausybę už tai, kad ji perėmė Vokietijoje įsikūrusias naftos perdirbimo gamyklas, penktadienį paskelbė teismas.

„Rosneft“ filialai Vokietijoje valdo tris naftos perdirbimo gamyklas.<br>rosneft.com nuotr.
„Rosneft“ filialai Vokietijoje valdo tris naftos perdirbimo gamyklas.<br>rosneft.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-14 16:14, atnaujinta 2022-10-14 16:16

Berlynas rugsėjį perėmė „Rosneft“ dukterines įmones Vokietijoje, jos sudaro apie 12 proc. naftos perdirbimo pajėgumų šalyje, ir perdavė jas Federalinės tinklų agentūros globai.

„Galime patvirtinti, kad skundas gautas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Vokietijos rytinio Leipcigo miesto Federalinis administracinis teismas. „Rosneft“ atstovaujančių teisininkų anksčiau paskelbtame pareiškime sakoma, kad teisinių veiksmų imtasi prieš Vokietijos ekonomikos ir klimato ministerijas.

Berlyno teigimu, tai padaryti vertė būtinybė atremti „grėsmę saugiam energijos tiekimui“, santykiams su Maskva prastėjant ir Vokietijai skubant apsieiti be Rusijos naftos.

„Rosneft“ filialai Vokietijoje valdo tris naftos perdirbimo gamyklas, įskaitant pagrindinę „PCK Schwedt“ perdirbimo gamyklą, kuri tiekia didžiąją dalį sostinėje ir aplinkiniame regione, įskaitant Berlyno-Brandenburgo oro uostą, suvartojamos naftos.

Vokietija dar balandį ėmėsi precedento neturinčio žingsnio laikinai perimti Rusijos dujų įmonės „Gazprom“ dukterines įmones Vokietijoje. Tai buvo padaryta Berlynui sunerimus dėl neskaidraus bendrovės nuosavybės perdavimo. „Gazprom“, prieš karą tenkinusi maždaug 55 proc. Vokietijos gamtinių dujų poreikio, karui vasarį prasidėjus ėmė mažinti tiekimą svarbiu „Nord Stream 1“ dujotiekiu, o rugpjūčio pabaigoje visiškai sustabdė dujų tiekimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.