Užsispyrimas brangiai kainuoja: Šiauliai dėl miesto arenos įklimpo tūkstančius siurbiančiame teismų maratone

Užsispyrimas brangiai kainuoja. Tuo įsitikino arenos koncesininko nesėkmingai ieškanti ir teismų maratone įklimpusi Šiaulių miesto savivaldybė.

Arenos valdytojo paieškos įstrigo, nors konkursas paskelbtas dar vasarį.<br>G.Šiupario nuotr.
Arenos valdytojo paieškos įstrigo, nors konkursas paskelbtas dar vasarį.<br>G.Šiupario nuotr.
Arenos valdytojo paieškos įstrigo, nors konkursas paskelbtas dar vasarį.<br>G.Šiupario nuotr.
Arenos valdytojo paieškos įstrigo, nors konkursas paskelbtas dar vasarį.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-10-15 09:55

Daugiau nei 18 tūkst. eurų mokesčių mokėtojams jau kainavo Šiaulių valdžios bandymas iš arenos koncesininko parinkimo konkurso pašalinti vieną dalyvį ir derybas tęsti su vieninteliu likusiu pretendentu.

„Vis dar norisi tikėti, kad tai tik kompetencijos klausimas.

Teismas nustatė, kad komisija nesilaikė savo nustatytų sąlygų“, – sakė teismų maratoną laimėjusios įmonės „Sarlita“ vadovas Renatas Načajus.

Tiesa, nuo pavasario besibylinėjusi bendrovė iki šiol dar nežino, ar bus sugrąžinta į konkursą.

Šiaulių miesto savivaldybės specialiai komisijai jos prašyti atsakymai ir dokumentai pateikti rugsėjo 19-ąją, o pranešimo apie sprendimą dar nėra.

Tarptautinis konkursas naujam arenos valdytojui parinkti buvo paskelbtas šių metų pradžioje. Komisijai vadovaujantis savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis sakė, kad iki vasario vidurio bus atrinkti kandidatai, o po to pradėtos derybos dėl galutinio pasiūlymo.

Konkurse panoro dalyvauti keturios įmonės, bet tris komisija išbrokavo. Viena jų – „Sarlita“, kuri buvo pasitelkusi du partnerius – bendrovę „Futbolo stadionas“ ir krepšinio klubą „Šiauliai“.

„Sarlita“ kreipėsi į teismą ir jis pritaikė laikinąsias apsaugos priemones. Savivaldybės bandymas ieškoti teisybės apeliacinės instancijos teisme virto niekais – prašymas buvo atmestas.

Vėliau Šiaulių apygardos teisme bandyta įrodyti, kad „Sarlita“ neatitinka konkurso sąlygų, bet nuspręsta, jog pati komisija jų nesilaikė ir kėlė perteklinius reikalavimus.

Viena ginčytinų aplinkybių – bendrovė 2019–2020 m. nevykdė veiklos, negavo nei pajamų, nei išlaidų. Savivaldybės sąlygose buvo punktas, kad pretendentas privalo dirbti pelningai ar neturėti nuostolių. Teismas pripažino, kad nulis yra nulis, o „Sarlita“ formaliai atitiko konkurso sąlygas.

Apeliacinis teismas visas pretenzijas irgi atmetė. Advokatai siūlė teikti kasacinį skundą, bet Šiaulių miesto savivaldybė nutarė ginčo nebetęsti.

A.Bartulis neslėpė, kad teismo sprendimas netenkina, bet Šiaulių arenos savininkę spaudžia laikas. Gruodžio 13-ąją baigiasi sutartis su dabartiniu koncesininku – bendrove „Pramogų sala“.

Anot A.Bartulio, dabar komisija vertina „Sarlitos“ pateiktus atsakymus ir yra pateikusi paklausimą „Sodrai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.