Panevėžys Kalėdas švęs taupiau: svarsto dieną išjungti net eglės apšvietimą

Šiemet Panevėžio miesto savivaldybė nusprendė, kad kalėdinį laikotarpį reikia pasitikti taupiau nei praėjusiais metais. Dėl to priimtas sprendimas, jog eglutė bus įžiebiama vėliau nei įprastai, o šventinės lemputės švies tik sutemus.

Kalėdų eglė Panevėžyje.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Kalėdų eglė Panevėžyje.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Kalėdų eglė Panevėžyje.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Kalėdų eglė Panevėžyje.<br>R.Ančerevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Samanta Ilonytė

Oct 21, 2022, 2:57 PM, atnaujinta Oct 21, 2022, 2:59 PM

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vyriausiasis dizaino specialistas Arvydas Narkevičius patikino, jog šias Kalėdas miestas ruošiasi sutikti taupiai bei išdėstė, kokie sprendimai buvo priimti.

„Kadangi ankstesniais metais eglė šviesdavo ištisai, šiemet planuojama, kad ji dienos metu nešviestų. Taupoma taip pat bus šventinį laikotarpį trumpinant dviem savaitėmis, t. y. Kalėdų eglė įžiebiama savaitę vėliau už kitus didžiuosius miestus ir nupuošiama iškart po Trijų karalių“, – kalbėjo specialistas.

Jis pabrėžė, kad apšvietimui naudojamos taupiosios LED lempos. „Eglės papuošimų bendras instaliacinis galingumas nesiekia nei 3 kW. Dekoracijos ant stulpų galingumas 30 W. Palyginimui – gatvės šviestuvo galingumas 500 W“, – sakė A. Narkevičius.

Kalėdinis apšvietimas ir šventinė eglutė šiemet kainuos apie 117 tūkst. eurų. Jai iškelti tokie reikalavimai: eglutė neturi būti žemesnė nei 18 metrų ir ne mažesnio nei 9 metrų pločio apačioje. Pabrėžiama, kad šiųmetis medis nebus gyva kirsta eglutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.