Šiaulių valdžia pati save įsivarė į kampą – dabar dar teks ir susimokėti

Tampė po teismus už arenos valdymą koncesijos mokestį mokėti žadančią įmonę, o dabar teks leisti savo pinigus. Taip elgiasi skaidriais sprendimais besigirianti Šiaulių valdžia.

Šiaulių arenos valdytojo paieškos brangiai kainuos mokesčių mokėtojams – papildomai bent 100 tūkst. eurų.<br>G.Šiuparis
Šiaulių arenos valdytojo paieškos brangiai kainuos mokesčių mokėtojams – papildomai bent 100 tūkst. eurų.<br>G.Šiuparis
Šiaulių arenos valdytojo paieškos brangiai kainuos mokesčių mokėtojams – papildomai bent 100 tūkst. eurų.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių arenos valdytojo paieškos brangiai kainuos mokesčių mokėtojams – papildomai bent 100 tūkst. eurų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-10-29 17:59

Pamoką teismuose gavę valdininkai buvo priversti sugrąžinti į Šiaulių arenos operatoriaus konkursą išbrokuotą įmonę.

Bet teismų maratonas ne tik patuštino miesto iždą apie 20 tūkstančių eurų – susizgribta, kad jau nepakanka laiko užbaigti konkurso procedūras.

Todėl karštligiškai rasta išeitis – iki kitų metų vidurvasario siūlyti areną valdyti iki šiol tai darančiai įmonei „Pramogų sala“.

Sprendimo projektas šią savaitę jau buvo pateiktas tarybai, bet nutarta klausimą svarstyti po mėnesio.

Sprendime numatyta, kad valdytojui bus mokamas toks pats koncesijos mokestis – dar apie 100 tūkst. eurų iki kitų metų liepos.

Projekto autoriai pažymėjo, kad taip neva būsiąs užtikrintas viešasis interesas – arenoje vyks renginiai.

Šiaulių valdžia save į kampą įvarė pati, nes bandė šokdinti vieną pretendentą į arenos valdytojus.

Metų pradžioje tarptautinį konkursą paskelbę valdininkai buvo linkę tęsti derybas su vienu dalyviu, o antrąjį išbrokavo. Neoficialiais duomenimis, valdininkams įtiko tik su verslininku Gediminu Žiemeliu siejama įmonė.

Bendrovė „Sarlita“, kuri subrangovais buvo pasitelkusi partnerius įmonę „Futbolo stadionas“ ir krepšinio klubą „Šiauliai“, kreipėsi į teismus ir juos laimėjo.

Savivaldybės atstovai buvo įvardiję net 7 priežastis, kodėl įmonė „Sarlita“ neatitinka konkurso sąlygų. Bet visi argumentai subliūško – teismas pripažino, kad valdininkai kėlė perteklinius reikalavimus ir patys nesilaikė sąlygų.

Neigiamą atsakymą iš Lietuvos apeliacinio teismo gavusi koncesininko atrankos komisija sugaišo dar kelias savaites, nes teikė papildomų klausimų tiek šiam dalyviui, tiek valstybės institucijoms.

Galiausiai teko pripažinti, kad „Sarlita“ gali dalyvauti konkurse. Bet užbaigti derybas, perimti turtą nebepakanka laiko, mat gruodžio 13-ąją baigiasi sutartis su esamu valdytoju.

Tiesa, tokia atomazga pernelyg nenustebino. Mat jau nuo rudens pradžios buvo anonsuojami gruodžio pabaigoje vyksiantys renginiai, nors dėl valdytojo dar neapsispręsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.