Nuostolių patyrusi „Disney“ prabilo apie darbuotojų atleidimus

„Disney“ planuoja įšaldyti įdarbinimą ir atleisti dalį darbuotojų, rašo „Reuters“.

„Disney“ planuoja įšaldyti įdarbinimą ir atleisti dalį darbuotojų.<br>SYSPEO/SIPA/Scanpix nuotr.
„Disney“ planuoja įšaldyti įdarbinimą ir atleisti dalį darbuotojų.<br>SYSPEO/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2022, 12:26 PM

Generalinis direktorius Bobas Chapekas išsiuntė „Disney“ dirbantiems vadovams pranešimą, kuriame teigiama, kad bendrovė tikslingai įšaldo darbuotojų priėmimą į darbą ir numato „nedidelį darbuotojų skaičiaus mažinimą“, nes siekia valdyti išlaidas.

„Nors tam tikrų makroekonominių veiksnių negalime kontroliuoti, siekiant šių tikslų reikia, kad visi ir toliau dėtume visas pastangas, jog valdytume tai, ką galime kontroliuoti, visų pirma – savo išlaidas“, – rašoma B.Chapeko siųstame pranešime.

Pasak jo, bus ribojamos ir komandiruotės, kelionėms reikės išankstinio patvirtinimo, kuo dažniau bus stengiamasi viską atlikti nuotoliu.

Šis žingsnis žengtas „Disney“ paskelbus apie mažesnį, nei tikėtasi, ketvirtojo šių finansinių metų ketvirčio pelną ir pajamas.

„Disney“ teigė, kad per ketvirtąjį finansinių metų ketvirtį sparčiai populiarėjantis naujas „Disney+“ kanalas sulaukė apie 12 mln. abonentų, visgi patyrė beveik 1,5 mlrd. dolerių (apie 1,45 mlrd. eurų) veiklos nuostolių.

Finansiniai rezultatai buvo paskelbti antradienį, o trečiadienį bendrovės akcijos jau buvo atpigusios daugiau nei 13 proc.

Ne viena įmonė, besiruošianti ekonominiam nuosmukiui, imasi darbuotojų skaičiaus mažinimo. Siekdama sumažinti išlaidas šią savaitę atleidžianti apie 11 tūkst. darbuotojų pranešė ir „Meta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.