Ilgai veikusi ledo arena – uždaroma: miestiečiai neteks malonumo čiuožinėti, ledo ritulininkai – treniruotis

Septynias žiemas veikusi ledo arena Panevėžyje uždaroma, mat patenka į būsimo baseino statybų aikštelę. Arenos vadovai nežino, kada tiksliai galės ir ar iš viso galės į ją sugrįžti. Tuo metu miesto valdžia stipriai galvos nesuka, kad žiemos sporto mėgėjai netenka tokios pramogos.

Septynias žiemas veikusi ledo arena Panevėžyje uždaroma.<br>Lrytas.lt koliažas.
Septynias žiemas veikusi ledo arena Panevėžyje uždaroma.<br>Lrytas.lt koliažas.
Septynias žiemas veikusi ledo arena Panevėžyje uždaroma.<br>Stop kadras.
Septynias žiemas veikusi ledo arena Panevėžyje uždaroma.<br>Stop kadras.
Septynias žiemas veikusi ledo arena Panevėžyje uždaroma.<br>Stop kadras.
Septynias žiemas veikusi ledo arena Panevėžyje uždaroma.<br>Stop kadras.
A.Blažinskas.<br>Stop kadras.
A.Blažinskas.<br>Stop kadras.
S.Raziūnas.<br>Stop kadras.
S.Raziūnas.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 4:06 PM

Neseniai įsigytos apynaujės elektra varomos ledo liejimo mašinos, parsigabentos iš Suomijos, šiemet neprireiks. Ledo arenos veiklą nutraukė prasidėjusios baseino statybos sporto centre.

Statybų tvora beveik remiasi į ledo areną.

Žinia, apie tai, kad teks išsikraustyti, arenos vadovus pasiekė netikėtai ir per vėlai.

„Jei kiek anksčiau, bent pavasarį, būtume sužinoję, kad prasidės statybos darbai, būtume spėję pasirengti ir suorganizuoti ką nors kito. Dabar reikia nusiteikti, kad teks pabūti ant ledo be ledo“, – „Lietuvos ryto“ televizijai komentavo Artūras Blažinskas, buvęs ledo arenos direktorius.

A.Blažinskas tikino, miesto vadovai su juo nebendravo. Jis pats užsiregistravo ir laukia priėmimo pas administracijos direktorių Tomą Jukną. A.Blažinskas mano, kad būtų galima kartu išrinkti kitą vietą ledo arenai.

Pernai žiemą ledu čiuožę žmonės buvo labai patenkinti, pasakojo, kaip smagiai leidžia laiką. Tačiau malonumo neteks ne tik gyventojai, ledo ritulio veteranų komanda taip pat neturės vietos treniruotėms.

Sporto centro direktorius Saulius Raziūnas aiškino taip pat nežinojęs, kad arenai teks užsidaryti. Taip atsitiko esą dėl užsitęsusio baseino rangovo konkurso, tik jam atsiradus paaiškėjo projekto mastas ir kad ledo arena patenka į statybų aikštelę.

„Projekte numatyta, kad stovės bokštiniai kranai, yra numatytos apsaugos zonos, jos privalomos, tada ten negalima jokia veikla, tai pavojinga, tad jokios veiklos sporto rūmuose nebegali būti vykdomos, teko visus iškraustyti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai teigė jis.

Pasak direktoriaus, statybininkai neardys po gruntu esančios šaldymo įrangos, tačiau po kiek laiko arena bus atidaryta, atsakyti negali.

„Aš nesu visagalis, galintis nurodyti, kad kitoje vietoje įrengsime čiuožyklą. Jeigu miesto valdžia nutars kitoje vietoje pastatyti čiuožyklą ar pačią ledo areną, mes padėsime“, – sakė jis.

Tuo metu savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna aiškino, kad arena buvo skirta tik gyventojų pomėgiams, nes savivaldybė neugdo ledo ritulininkų, o kitoje vietoje įrengti surenkamą ledo aikštelę savivaldybei yra per brangu.

„Šis projektas vienam sezonui vertas 0,5 mln. eurų. Jeigu kažkas nori ir gali skirti tokią sumą, mes skirsime aikštelę, kurioje galima montuoti tokią įrangą“, – pareiškė T.Jukna.

Pasak jo, ledo arena galbūt atsidarys tik po trejų metų, baigus statyti baseiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.