A. Armonaitė: prekyba su Kinija atsistatys, tačiau daug kas priklauso nuo jų pačių

Nepaisant Lietuvos ir Kinijos santykių suprastėjimo pernai Vilniui leidus atidaryti Taivanui atstovybę, Ekonomikos ir inovacijų ministrė teigia, kad Kinijos „visiškai eliminuoti neįmanoma“, o santykiai su šia komunistine šalimi „atsistatys“.

A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 8:53 AM, atnaujinta Nov 30, 2022, 8:54 AM

„Kinijos globaliame pasaulyje, kai visos mūsų vertės grandinės persipynusios, visiškai eliminuoti neįmanoma. Nepaisant to, kad tai – komunistinė šalis, ji yra gerokai suinvestavusi į aukštąsias technologijas. Tikiuosi, kad prekyba su šita šalimi atsistatys“, – portalui vz.lt sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Lietuva ir ES daro veiksmus, kad tas įvyktų, bet čia daug kas priklauso ir nuo jų – juk ne Lietuva sau įsivedė sankcijas“, – pridūrė ministrė.

Lietuvos eksportas į Kiniją šiemet per sausį-rugsėjį sumažėjo 67 proc. iki 60,7 mln. eurų, lietuviškos kilmės prekių eksportas į Kiniją krito dar daugiau – 81,5 proc. iki 25,7 mln. eurų, rodo Statistikos departamento duomenys.

Lietuvos ir Kinijos santykiai pernai smarkiai suprastėjo Vilniui leidus atidaryti Taivanui atstovybę šalyje su šios salos pavadinimu. Reaguodamas į tai, Pekinas apribojo diplomatinius santykius su Vilniumi ir blokavo Lietuvos eksportą. Dėl to Europos Sąjunga šių metų pradžioje kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO).

Lapkritį Lietuva Taipėjuje atidarė prekybos biurą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.