Vokiečių futbolininkai nuvylė ne tik sirgalius – stipriai nukraujavo ir verslas

Vokietijos verslininkams lieka tiktai apraudoti ir į pasaulio futbolo pirmenybių šešioliktfinalį nepatekusią nacionalinę rinktinę, ir dėl tokio ankstyvo jos pasitraukimo negautas pajamas.

Vokietijos futbolininkai šįmet nuvylė ir savo aistruolius, ir verslininkus.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vokietijos futbolininkai šįmet nuvylė ir savo aistruolius, ir verslininkus.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2022, 1:34 PM

Grupių etapo neįveikę vokiečiai nuvylė ne tik sirgalius, bet ir verslo kompanijas.

„Toks pasitraukimas paliko kartėlį tiek žaidėjams, tiek mūsų įmonėms, kurios investavo į futbolo transliacijų įrangą“, – neslėpė Vokietijos viešbučių ir restoranų asociacijos generalinė direktorė Ingrid Hartges.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad vokiečiai liko už pasaulio pirmenybių atkrintamojo etapo borto.

Todėl jau penktadienį „Adidas“ pradėjo išpardavimą: sirgalių marškinėliai su šios rinktinės simbolika atpigo nuo 90 iki 45 eurų, o originali futbolininko apranga – nuo 140 iki 70 eurų.

Apskritai Vokietijos „Adidas“ gana smarkiai nukraujavo po grupių etapo. Iš 7 rinktinių, žaidusių su šios kompanijos apranga, toliau prasibrovė tik trys – Ispanija, Japonija ir Argentina. Lyderė „Nike“ po grupių etapo neteko tik trijų iš 13 „savo“ komandų. O iš 6 „Puma“ klientų į atkrintamąsias varžybas buvo prasibrovę tik Senegalas ir Marokas.

Tiesa, „Adidas“ atstovai tvirtina, kad pasaulio pirmenybės jiems pasiteisins ir pavyks įvykdyti planą – parduoti atributikos už 400 mln. eurų. Jau dabar pardavimas pranoko buvusį 2018 metais, kai čempionatas vyko Rusijoje.

Bet prekybininkai tikrai nesidžiaugia. „Anksti pasitraukus rinktinei baigiasi ir mūsų prekybos atributika verslas. Kaip rodo patirtis, nelikus savo komandos su čempionatu susijusių prekių paklausa gerokai sumažėja“, – neslėpė Vokietijos mažmeninės prekybos asociacijos atstovas Stefanas Hertelis. („Reuters“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.