Rusijos išradingumui nėra ribų: parduotuvių lentynose – gėrimai, imituojantys „Coca-Cola“

Maskvos prekybos tinklų parduotuvių lentynose pasirodė gėrimai, imituojantys originalią „Coca-Cola“ pakuotę. Neva pagaminti Rusijos gamykloje, tačiau greičiausiai yra gerai žinomo prekės ženklo klastotė, skelbia naujienų portalas biz.censor.net, cituodamas Rusijos naujienų agentūrą RBC.

Suklastota „Coca-cola“ produkcija Maskvos parduotuvėse.<br>Www.biz.censor.net nuotr.
Suklastota „Coca-cola“ produkcija Maskvos parduotuvėse.<br>Www.biz.censor.net nuotr.
Parduotuvė Rusijoje.<br>Aleksandr Popov/Unsplash nuotr.
Parduotuvė Rusijoje.<br>Aleksandr Popov/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 10, 2022, 7:05 PM

Parduotuvėse gėrimai parduodami dviejų litrų buteliuose. Gėrimo etiketėje nurodyta, kad „The Coca-Cola Company“ leidimu, gėrimą pagamino bendrovės „Coca-Cola HBC Eurasia LLC“ Rusijos pilstykla, esanti Maskvos gamykloje.

Ant šių butelių įspausta „šviežio“ išpilstymo data – 2022 m. spalio 5 d. ir lapkričio 3 d. Tokie pat Maskvos parduotuvėse rasti buteliai su išleidimo data – lapkričio 17 d. ir 1 litro talpa. Tai gali reikšti, jog jie tariamai pagaminti buvusioje „Coca-Cola HBC“ Rusijos gamykloje Rostovo srityje.

Tačiau lapkričio mėnesį pagamintų „Coca-Cola“ butelių etiketėse nurodytas senasis juridinis „Coca-Cola HBC Eurasia LLC“ adresas Žemutiniame Naugarde, Rusijoje.

Po to, kai bendrovė buvo pervadinta į „Multon Partners“, ji taip pat pakeitė savo juridinį adresą – „Multon Partners LLC“ registruota Maskvoje.

Ant butelio nurodytu karštosios linijos numeriu atsiliepė „Multon Partners“ darbuotojas, kuris, anot portalo reporterių, patikino, kad buteliai su lapkričio mėnesio išpilstymo data negali būti originalūs produktai, nes bendrovė šių gėrimų gamybą nutraukė balandžio mėnesį.

Pasak jo, specialus sirupas – skonio koncentratas – nebetiekiamas iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) dėl sankcijų Rusijai, o šalies gamyklos persiorientavo į vietinių prekės ženklų gamybą.

Bendrovės „Multon Partners“ atstovas pridūrė, kad oficialiai į butelius išpilstytų „Coca-Cola“ ir kitų pasaulinių prekės ženklų gėrimų atsargos jau beveik išnaudotos – bendrovė nustos juos tiekti gruodžio viduryje.

Tuo metu dar birželį buvo pranešta, kad kai tik atsargos bus išnaudotos, pilstytojas nebegamins ir neparduos „The Coca-Cola Company“ gėrimų Rusijoje.

RBC šaltinis Rusijos gaiviųjų gėrimų rinkoje teigė, kad greičiausiai gėrimas buvo „pagamintas neteisėtai naudojant etiketę“.

Bendrovės „Coca-Cola HBC“ atstovė spaudai laikraščiui sakė, kad bendrovė „nutraukė visų „The Coca-Cola Company“ prekės ženklų gamybą ir pardavimą Rusijoje ir neplanuoja gaminti šių produktų ar prekės ženklų jokiu formatu“.

Šių metų kovo pradžioje „The Coca-Cola Company“ sustabdė veiklą Rusijoje, reaguodama į plataus masto karinę Rusijos invaziją Ukrainoje.

Birželio viduryje „Coca-Cola“ paskelbė sustabdanti to paties pavadinimo gėrimo ir kitų savo prekės ženklų produktų gamybą Rusijoje. Be „Coca-Cola“, „Coca-Cola Hellenic Bottling Company“ (pirminio gamintojo partnerė) sustabdė gėrimų „Sprite“, „Fanta“, „Schweppes“ gamybą ir pardavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.