„Gazprom“ vadovas pripažino: 2022-ieji buvo „labai sunkūs“ metai

Rusijos valstybinio dujų koncerno „Gazprom“ vadovas pripažino, kad dėl rusų karinės operacijos Ukrainoje jo įmonė patyrė sunkumų. „Norėčiau iš karto pabrėžti, kad 2022-ieji, žinoma, buvo labai, labai sunkūs metai“, – trečiadienį spaudos konferencijoje metų pabaigos proga sakė Aleksejus Mileris. Energijos rinkose esą įvyko „radikalių pokyčių“.

Gazprom.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gazprom.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-28 21:04

2021-aisiais Rusija buvo didžiausia dujų eksportuotoja pasaulyje ir didžiausia dujų tiekėja Europos Sąjungai (ES). Tačiau 27 Bendrijos narės, Briuselio duomenimis, dujų importą iš Rusijos nuo vasario pabaigos sumažino iki mažiau nei 10 proc. viso importuojamo kiekio. Pasak A. Milerio, šiais metais „Gazprom“ išgavo 412,6 mlrd. kubinių metrų dujų, iš kurių kiek daugiau nei 100 mlrd. kubinių metrų buvo skirta eksportui.

Ankstesniais įmonės duomenimis, dujų gavyba šiais metais gali būti 20 proc. mažesnė nei 2021-aisiais. Eksportas į ne NVS šalis sumažėjo 44,5 proc.

A. Mileris pažymėjo, kad „Gazprom“ toliau „labai gerai koordinuotai“ dirba. Jis ypač sveikino Koviktos dujų telkinio Rytų Sibire atidarymą praėjusią savaitę, kuris turėtų pastebimai išauginti eksportą į Kiniją. Nauju dujotiekiu pavadinimu „Sibiro galia“ dujos nuo 2019 metų pabaigos teka į Kiniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.