Lietuvoje lankysis Taivano skaitmeninių reikalų ministrė A. Tang

Lietuvoje kitą savaitę lankysis Taivano skaitmeninių reikalų ministrė Audrey Tang (Odri Tang), BNS patvirtino Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Pasak jos, ministrė Lietuvoje viešės sausio 11–13 dienomis ir susitiks su ministerijos atstovais.

Audrey Tang<br>Scanpix nuotr.
Audrey Tang<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Perminas, Giedrius Gaidamavičius, Roma Pakėnienė

Jan 6, 2023, 10:57 AM

Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovas Ericas Huangas (Erikas Huangas) BNS patvirtino, kad A. Tang sausio 12 dieną pakviesta kalbėti Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto ir „Go Forward Academy“ rengiamoje diskusijoje apie skaitmenines technologijas ir demokratijos ateitį.

Daugiau detalių apie vizito programą nei atstovybė, nei ministerija nepateikė.

A. Tang Lietuvoje viešės toliau gilėjant Vilniaus ir Taipėjaus ryšiams.

Pernai lapkritį Taivanas paskelbė apie pirmąją į Vidurio ir Rytų Europą orientuoto Taivano investicijų fondo 3,5 mln. eurų investiciją Lietuvoje, skirtą lazerių technologijas vystančiam startuoliui „Litilit“.

Be to, Taivano Pramonės technologijų tyrimų institutas Lietuvos daiktų interneto prietaisų gamybos grupei „Teltonika IoT Group“ žada perduoti puslaidininkių lustų technologijas. Ti numatanti sutartis, BNS žiniomis, turėtų būti pasirašyta vėliau sausį kitos Taivano delegacijos vizito Lietuvoje metu.

Dėl Vilniaus ir Taipėjaus ryšių, o ypač dėl Lietuvos sprendimo leisti atidaryti Taivano atstovybę šalyje šios salos pavadinimu, pyksta Kinija, apribojusi dvišalę prekybą.

Europos Sąjunga (ES) dėl šių Pekino veiksmų Lietuvos atžvilgiu kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.