M. Skuodis apie nacionalinį Lietuvos oro vėžėją svarstytų su viena sąlyga

Susisiekimo ministras Marius Skuodis tikina svarstysiantis nacionalinio oro vežėjo Lietuvoje galimybę tik su viena esmine sąlyga – jeigu verslas įdėtų bent 50 proc. savo indėlio į tokį projektą. „Tai būtų įrodymas, kad tai gali būti gyvybingas modelis, kuris veiktų ir nebankrutuotų“, – teigė M.Skuodis.

M.Skuodis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Skuodis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2023, 3:42 PM

Ministras paminėjo ir pastarųjų dienų naujieną, kuomet viena iš Jungtinės Karalystės avialinijų, nepaisant to, kad buvo išgelbėta, bankrutavo. Jis pažymėjo, kad verslas turi būti pasiruošęs „įdėti savo lėšas“ į tokio pobūdžio projektus, o ne tik naudoti mokesčių mokėtojų lėšas.

„Deja, kalbant apie nacionalines avialinijas ir paskutiniųjų dienų naujieną, viena iš britų avialinijų, nepaisant to, kad buvo išgelbėta, bankrutavo. Jeigu verslas pasiruošęs įdėti savo lėšas, o ne tik naudoti visų mūsų mokesčių mokėtojų lėšas, galima tokį variantą svarstyti. Jeigu verslo indėlio nėra, nesu tikras, kad kalbant apie komercinį segmentą, valstybė yra geriausia verslo vystytoja šioje srityje“, – aiškino politikas.

„Kalbant iš keleivių pusės, jiems svarbiausias ne nacionalinės avialinijos, o kad būtų skrydžių krypčių. Jas būtų galima užtikrinti įvairiais būdais. Natūralu, tam vis tiek reikia finansinio indėlio“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.