„Vičiūnų grupė“ toliau tyli dėl išėjimo iš Rusijos: komentarų nebus

Nuo karo Ukrainoje pradžios praėjo beveik metai, bet „Vičiūnų grupė“ iš Rusijos dar nepasitraukė. Bendrovė nuo komentarų apie verslo pardavimą susilaiko.

„Vičiūnai“ iš Rusijos dar nepasitraukė ir nuo komentarų apie verslo pardavimą susilaiko.<br>D.Umbraso nuotr.
„Vičiūnai“ iš Rusijos dar nepasitraukė ir nuo komentarų apie verslo pardavimą susilaiko.<br>D.Umbraso nuotr.
„Vičiūnai“ iš Rusijos dar nepasitraukė ir nuo komentarų apie verslo pardavimą susilaiko.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Vičiūnai“ iš Rusijos dar nepasitraukė ir nuo komentarų apie verslo pardavimą susilaiko.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 14, 2023, 9:41 AM, atnaujinta Feb 14, 2023, 12:14 PM

„Šalių susitarimu, kol vyksta pardavimo procesas, abi šalys susilaiko nuo komentarų“, – rašoma portalui lrytas.lt siųstame atsakyme.

„Vičiūnų grupė“ apie veiklos stabdymą Rusijoje pranešė dar praėjusių metų kovo 7 d.

Balandį įmonės vadovas Šarūnas Matijošaitis pareiškė, kad „Vičiūnų grupė“ verslą Rusijoje galutinai nutrauks per tris keturis mėnesius, tad tai turėjo įgyvendinti vėliausiai rugpjūtį.

Visgi rugpjūčio pabaigoje grupė pranešė dar tik radusi penkis potencialius verslo Rusijoje pirkėjus ir negalinti prognozuoti, kiek užtruks jo pardavimas ir perdavimas.

Rugpjūtį Kaliningrade veikiančios įmonės produkcija, „VICI Priority“ prekės ženklo krabų mėsa bei krabų lazdelės, buvo apdovanotos Rusijos kokybės ženklo apdovanojimu.

O štai sausio pabaigoje pranešta, kad „Vičiūnų grupės“ žuvies ir jūros gėrybių produktai išliko vieni mėgstamiausių tarp Rusijos vartotojų. Produktai užėmė antrą vietą pagal populiarumą žuvies produktų kategorijoje. Tai parodė Rusijos rinkos tyrimų kompanijos „Online Market Intelligence“ gyventojų apklausa.

Vičiūnai Group“ teigimu, visa produkcija, pateikiama prekybai Lietuvoje ar Ukrainoje, yra pagaminta Europos Sąjungoje esančiuose fabrikuose, o parduodamas fabrikas Kaliningrade tiekia produkciją Rytų rinkoms.

„Vičiūnų grupės“ valdytoja yra „VG Holding“, kurią kontroliuoja Visvaldas Matijošaitis ir Liudas Skierus, jie akcijas pasidaliję lygiomis dalimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.