Žiniasklaida: Palangoje jau kelias savaites įstrigęs privatus lėktuvas, siekęs skristi į Rusiją

LRT Tyrimų skyrius skelbia, kad į Rusijai taikomų sankcijų apėjimo schemą pateko Lietuva. Kaip rašoma antradienį portale LRT.lt, Tyrimų skyrius nustatė rusų tinklą, padedantį įsigyti orlaivius iš Europos Sąjungos (ES). Skelbiama, kad Palangoje jau kelias savaites yra įstrigęs privatus, į Rusiją išskristi siekęs lėktuvas.

Palangos oro uostas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Palangos oro uostas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2023, 7:58 AM

Iš Danijos skridusiam ir Palangos oro uoste degalų papildyti nusileidusiam lėktuvui „Cessna“ pakilti nebeleista paaiškėjus, kad galutinis tikslas – Rusija.

LRT Tyrimų skyrius teigia, kad privataus lėktuvo kelionę organizavo Rusijai priklausantis verslas, siūlantis padėti įsigyti ar susigrąžinti dėl sankcijų įstrigusius orlaivius ar jų dalis. Konkrečiai šiai kelionei tarpininkavo itališka įmonė. Kaip pažymima tyrime, ir pats lėktuvas, nors oficialiai registruotas Danijoje, neseniai parduotas Turkijos bendrovei, priklausančiai Rusijos piliečiui. Skrydžio pilotas – Rusijos pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje. Jis yra įdarbintas pilotų mokymo paslaugas teikiančioje „BAA Training“ – bendrovėje, priklausančioje verslininko Gedimino Žiemelio „Avia Solutions Group“.

Lietuvos transporto saugos administracijos atstovės Virginijos Žegunytės teigimu, jei pavyktų nustatyti, kad skrydžio užsakovas ar orlaivį įsigijusi bendrovė susijusi su Rusija, tai būtų galima laikyti sankcijų pažeidimu. Kol šiuo klausimu atliekamas tyrimas, orlaiviui neleidžiama pakilti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.