Į parduotuves Baltarusijoje grįžta garsūs prekių ženklai, tačiau jų kainos kur kas didesnės nei Vokietijoje

Garsieji „Haribo“ prekės ženklo guminukai vėl pasirodė Baltarusijos parduotuvėse. Tačiau šie guminukai – ne originalūs. Jie pagaminti ne Europoje, o atvežti iš Turkijos gamyklų.

Garsieji „Haribo“ prekės ženklo guminukai vėl pasirodė Baltarusijos parduotuvėse.<br>Asociatyvi Scanpix/Imago images nuotr.
Garsieji „Haribo“ prekės ženklo guminukai vėl pasirodė Baltarusijos parduotuvėse.<br>Asociatyvi Scanpix/Imago images nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-06 13:21

Kaip nurodyta ant guminukų pakuotės, jie pagaminti Stambule. Šio saldėsio baltarusiai rasti gali „Euroopt“ parduotuvių lentynose. Kaina už 80 gramų – maždaug 3 rubliai (apie 1 eurą), rašo „Onliner“.

Be to, į Baltarusijos parduotuvių lentynas grįžo ir daugiau garsių prekių ženklų saldumynų: „Ritter Sport“ šokoladas, saldainiai „Merci“ ir „Toffifee“.

Šie saldainiai – originalūs, pagaminti Vokietijoje. Tačiau jų kainos gerokai išaugusios. Dėžutė „Merci“ saldainių Baltarusijos tinkluose „Green“ ir „Euroopt“ dabar kainuoja 24,08–24,29 rublio (apie 9 eurus). Saldainiai „Toffifee“ – 11,08–11,78 rublio (apie 4 eurus). Už šokolado „Ritter Sport“ plytelę prašoma daugiau nei 7 rublių (apie 2,50 euro).

O štai Vokietijoje kainos – dvigubai žemesnės. „Merci“ saldainiai kainuoja 4 eurus (12,4 rublio), o „Toffifee“ – 2 eurus (6,2 rublio).

Palyginti, „Auchan“ prekybos tinkluose Lenkijoje „Haribo“ guminukų pakuotė parduodama už 3,18 zloto (tai yra 2,11 rublio arba 0,76 euro), „Merci“ saldainių dėžutė kainuoja 15 zlotų (9,95 rublio arba 3,60 euro), o „Toffifee“ – 8,48 zloto (5,63 rublio arba 2 eurai).

Nuo 2022 metų pradžios Baltarusija draudžia importuoti įvairių kategorijų prekes iš daugelio Europos ir Šiaurės Amerikos šalių. Į sąrašą patenka ir konditerijos gaminiai. Visgi kai kurioms prekių kategorijoms galimos importo kvotos.

Parengta pagal „Onliner“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.