TVF prognozės Rusijai: šalies ekonomika 2023 ir 2024 metais augs

Nepaisant Vakarų taikomų sankcijų, Rusijos ekonomika, anot Tarptautinio valiutos fondo (TVF), augs. Šiais ir kitais metais prognozuojamas augimas atitinkamai 0,7 ir 1,3 proc., antradienį Vašingtone pranešė TVF, kuriuo remiasi agentūra „Reuters“.

Nepaisant Vakarų taikomų sankcijų, Rusijos ekonomika, anot Tarptautinio valiutos fondo (TVF), augs.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nepaisant Vakarų taikomų sankcijų, Rusijos ekonomika, anot Tarptautinio valiutos fondo (TVF), augs.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2023, 6:01 PM

Sausį skelbtą vertinimą 2023 metams TVF ekspertai padidino 0,4 procentinio punkto, o 2024-iesiems 0,8 punkto sumažino. Lyginant su 2022 m., perspektyvos Rusijai yra daug geresnės.

Pernai Rusijos ekonomika dar 2,1 proc. traukėsi. Rusija nuo 2022 m. vasario pabaigos puola Ukrainą. Invazija visame pasaulyje išaugino infliaciją – dėl to daugelyje šalių smarkiai išaugo palūkanų normos ir sumažėjo ekonomikos augimas. Vakarai, remiantys Ukrainą lėšomis ir ginklais, praktiškai įšaldė ekonominius ryšius su Rusija, o tai pirmiausiai lėmė energijos kainų augimą.

TVF atstovas sakė, kad vidutinės trukmės Rusijos ekonomikos augimo potencialas dabar nesiekia 1 proc., kai prieš invaziją į Ukrainą dar buvo 1,5 proc. TVF galimu laiko ir daug didesnį prekybos deficitą.

Tai esą gali lemti stipresnė izoliacija ir mažesnės pajamos iš energijos išteklių eksporto. Taip pat tikėtinos problemos darbo rinkoje bei tolesnis Vakarų įmonių traukimasis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.