AB SNAIGĖ skųs teismo sprendimą netvirtinti restruktūrizavimo plano

Pasak AB SNAIGĖ generalinio direktoriaus Mindaugo Sologubo, bendrovė nesutinka su teismo sprendimu netvirtinti restruktūrizavimo plano, nes toks sprendimas negina tiek bendrovės, tiek nehipotekinių bendrovės kreditorių interesų, bendrovė poziciją išreiškia pranešime žiniasklaidai.

"Snaigė"<br>T.Bauro nuotr.
"Snaigė"<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2023, 9:15 PM

Kaip teigiama AB SNAIGĖ pranešime, teismo sprendimas yra palankus tik vienai pusei – hipotekiniam kreditoriui UAB „Easy debt service“, kuris niekuo nerizikuoja, nepriklausomai nuo to, ar bendrovė tęs veiklą ar bus uždaryta.

„Negaliu sutikti su tuo, kad gyvybinga, mokanti mokesčius bei atlyginimus, šešiasdešimtmetį skaičiuojanti įmonė gali būti pasmerkta uždarymui dėl hipotekinio kreditoriaus interesų“, – teigė M. Sologubas, – „Be darbo liktų 350 darbuotojų, užsidarytų ar sunkumų patirtų ir tos bendrovės, kurios tiekia AB SNAIGEI prekes ir paslaugas. Nuostolių patirtų ir valstybė: vietoje kasmet iš bendrovės gaunamų 2 mln. eurų mokesčių, pati turėtų mokėti socialines išmokas be darbo likusiems žmonėms.“

Bendras AB SNAIGĖS darbo užmokesčio fondas 2022 metais sudarė 5 615 385,09 eurų, o praėjusiais metais bendra priskaičiuotų įmokų suma Sodrai – 1 393 718,33 eurų. Vien gyventojų pajamų mokesčio Bendrovė per metus yra sumokėjusi 723 656,88 eurų.

Pranešime rašoma, kad, M. Sologubo nuomone, restruktūrizavimo planas yra bendrovės galimybė išspręsti laikinus finansinius sunkumus, optimizuoti bei pertvarkyti bendrovės veiklą taip, kad bendrovė kuo greičiau galėtų įvykdyti savo įsipareigojimus visiems kreditoriams.

„Teismas savo nutartyje neišreiškė abejonių restruktūrizavimo plano pagrįstumu, todėl UAB „Easy debt service“ teiginiai, kad bendrovės restruktūrizavimo planas neatitinka tikrovės, nepagrįsti“, – teigė M. Sologubas, – „Tokiu būdu hipotekinis kreditorius savanaudiškai formuoja nuomonę, kad AB SNAIGĖ nepavyks įgyvendinti restruktūrizavimo plano.“

ELTA primena, kad balandžio pradžioje Kauno apygardos teismas nepatvirtino AB SNAIGĖ restruktūrizavimo plano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.