Pirmas „Pigu.lt“ Marketplace‘o mėnuo Suomijoje: vidutinis krepšelio dydis 72 proc. viršijo lietuvišką

„PHH Group“, valdanti „Pigu.lt“ ir kitus populiariausius e. komercijos prekės ženklus Latvijoje ir Estijoje, skaičiuoja pirmojo mėnesio rezultatus po savo Marketplace‘o atidarymo Suomijoje. Per startinį e. prekyvietės darbo mėnesį naujoje rinkoje įvykdyta virš 5 tūkst. užsakymų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 11:27 AM

Suomijos Marketplace, dirbančiame po suomiams gerai žinomo prekės ženklo „Hobbyhall.fi“ vėliava, pirkėjams šiuo metu siūloma beveik 230 tūkst. prekių. Prekių asortimentas kas dieną yra plečiamas.

„Siekdami tvaraus Marketplace‘o vystymo ir augimo Suomijoje, kaip ir planavome, visų pirma prijungiame tuos pardavėjus, kurie yra visapusiškai pasiruošę prekybai naujoje rinkoje. Šiuo metu Suomijoje aktyviai prekiauja daugiau nei 130 pardavėjų. Didžioji dalis jau prijungtų prekybininkų yra iš Lietuvos, darbą taip pat pradėjo pirmieji Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Suomijos pardavėjai“, – sako l.e.p. „PHH Group“ Marketplace vadovė Dalia Čiutaitė-Antanaitė.

Pirmąjį veiklos mėnesį tarp populiariausių Marketplace‘o prekių rikiavosi dviračiai, žaidimų konsolės, kvepalai, buities reikmenys, sodo prekės ir įrankiai, apranga, smulki buitinė technika, laisvalaikio prekės, žaislai, IT produktai ir aksesuarai.

„Prekybos rezultatai rodo, kad Suomijos rinka yra milžiniška ne tik geografiškai, bet ir pardavimų galimybėmis. Fiksavome, kad pirmąjį veiklos mėnesį vidutinis krepšelio dydis Suomijoje net 72 procentais didesnis nei Lietuvoje. Tai reiškia, kad suomiai renkasi kokybiškas ir brangesnes prekes. Į šią ypatybę būtina atkreipti dėmesį visiems, planuojantiems veiklą šioje rinkoje“, – teigia D. Čiutaitė-Antanaitė.

Siekiant užtikrinti stabilų e. prekyvietės darbą Suomijoje, pardavėjai prie prekybos naujoje rinkoje prijungiami palaipsniui. Visų pirma aktyvuojami pardavėjai, kurie jau turi prekybos Marketplace patirties: yra gerai susipažinę su prekybos procesais ir pasiruošę darbui Suomijoje – turi kokybiškus prekių aprašymus, vertimus, nuotraukas. „Planuojame, kad iki šių metų pabaigos Suomijos Marketplace prekiaus apie 700 pardavėjų „, – sako D. Čiutaitė-Antanaitė.

Nors e. prekyvietė veikia skirtingais pavadinimais – „Pigu.lt“ Lietuvoje, „220.lv“ Latvijoje, „Kaup24.ee“ Estijoje ir „Hobbyhall.fi“ Suomijoje – pardavėjams užtenka vienos paskyros prekybai visose 4 rinkose su daugiau nei 11 mln. gyventojų. Suomijoje, naujojoje Marketplace‘o veiklos teritorijoje, gyvena 5,5 mln. gyventojų.

Suomijos bendrovė „Hobby Hall“ savo veiklą pradėjo kaip užsakymų telefonu kompanija, prekiaujanti treniruokliais ir laisvalaikio prekėmis. Bendrovė internetu prekiauja jau 23 metus.

„Pigu.lt“ priklauso didžiausiai Baltijos šalyse e. prekybos bendrovei „PHH Group“. Ji buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“. „PHH Group“ valdo e. parduotuvių platformas Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Grupės valdomoje Marketplace ekosistemoje (e. prekyvietėse) prekiauja daugiau nei 4 000 pardavėjų, asortimentą sudaro daugiau nei 3 mln. prekių. Sesijų skaičius per metus siekia apie 150 milijonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.