Užsimojo iš esmės pertvarkyti Pasaulio banką ir TVF – pasaulio lyderiai visiškai dėl to sutaria

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad tarp aukščiausiojo lygio susitikime Paryžiuje dalyvavusių pasaulio lyderių esama visiško sutarimo dėl galimybės pertvarkyti tarptautines finansų institucijas, įskaitant Pasaulio Banką (PB) ir Tarptautinį valiutos fondą (TVF).

E.Macronas.<br>EPA-ELTA nuotr.
E.Macronas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-23 15:30

Apibendrindamas maždaug 40 valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimą, E.Macronas tvirtino, kad yra sutariama, jog minėtos institucijos turėtų būti „veiksmingesnės, teisingesnės ir geriau prisitaikiusios prie šiandieninio pasaulio“.

Prancūzija siekė pateikti šį dviejų dienų trukmės aukščiausiojo lygio susitikimą dėl naujo pasaulinio finansavimo pakto kaip progą aptarti idėjas prieš šįmet vyksiančius svarbius susitikimus ekonomikos ir klimato temomis.

Kiti pasaulio lyderiai taip pat išreiškė savo palaikymą siūlymui reformuoti PB ir TVF – institucijas, įsteigtas po Antrojo pasaulinio karo ir dominuojamas Vakarų.

„Turime labai aiškiai pabrėžti: PB neatitinka pasaulio lūkesčių“, – nurodė Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva. Anot jo, lūkesčių neatitinka ir TVF. Prezidentas teigė, kad TVF esą priėmė labai neatsakingą sprendimą „suteikti Argentinai didžiulę paskolą, ir mes nežinome, ką Argentinos prezidentas padarė su šiais pinigais. Argentina šiandien yra visiškai kitokioje situacijoje, nes šalis neturi užtektinai pinigų, kad galėtų grąžinti paskolą TVF.“

Tarptautinių finansų institucijų pertvarką taip pat parėmė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.