A. Armonaitė: 4–6 mln. eurų – tiek milijonų paliks į NATO viršūnių susitikimą Vilniuje atvyksiančios delegacijos

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė tvirtina, kad į NATO viršūnių susitikimą Vilniuje atvyksiančios delegacijos išleis tarp 4 ir 6 mln. eurų skirtingoms paslaugoms. Pasak jos, viršūnių susitikimas taip pat yra milžiniška valstybės reklama nacionalinio saugumo kontekste, kas yra itin svarbu investuotojams ir turizmo sektoriui.

Skelbiama, kad viršūnių susitikimo darbotvarkėje pagrindinis dėmesys bus skirtas Aljanso kolektyvinės gynybos ir atgrasymo stiprinimui bei paramos Ukrainai didinimui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skelbiama, kad viršūnių susitikimo darbotvarkėje pagrindinis dėmesys bus skirtas Aljanso kolektyvinės gynybos ir atgrasymo stiprinimui bei paramos Ukrainai didinimui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2023, 4:59 PM, atnaujinta Jul 5, 2023, 6:00 PM

„Be laikinų nepatogų Senamiestyje įsikūrusiems verslams bendrai NATO viršūnių susitikimas, siunčia stiprią žinią. Lietuva yra stipriausio pasaulyje karinio aljanso dalis, saugi šalis, kurioje saugu ne tik gyventi ar atvykti atostogų, bet ir investuoti. Tai yra milžiniška valstybės reklama nacionalinio saugumo kontekste, kas buvo itin svarbu mūsų investuotojams ir turizmo sektoriui prasidėjus karui“, – savo feisbuko paskyroje teigė A.Armonaitė.

Preliminariais skaičiavimais, per NATO suvažiavimą Vilniuje ir Lietuvoje lankysis apie 5 tūkst. žmonių.

Naujienų agentūra ELTA primena, pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3 tūkst. svečių) bei maždaug 2 tūkst. nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų. Apie galimybę dalyvauti renginyje yra užsiminęs ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Skelbiama, kad viršūnių susitikimo darbotvarkėje pagrindinis dėmesys bus skirtas Aljanso kolektyvinės gynybos ir atgrasymo stiprinimui bei paramos Ukrainai didinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.