Startuolis „PVcase“ pritraukė vieną didžiausių investicijų – suma siekia 100 mln. JAV dolerių

Saulės parkų projektavimo programinės įrangos įmonė „PVcase“ paskelbė pritraukusi 100 mln. JAV dolerių investiciją. Į startuolį iš Lietuvos investavo „Highland Europe“, „Energize“ ir „Elephant“ investiciniai fondai, rašoma įmonės pranešime.

Saulės parkų projektavimo programinės įrangos įmonė „PVcase“ paskelbė pritraukusi 100 mln. JAV dolerių investiciją.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Saulės parkų projektavimo programinės įrangos įmonė „PVcase“ paskelbė pritraukusi 100 mln. JAV dolerių investiciją.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 10:08 AM

Anot „PVcase“ vadovas Deivido Trainavičiaus, investiciniai fondai teigia investavę į startuolį dėl jų ilgalaikio siekio apjungti visus saulės elektrinių projektavimo ir operacijų proceso žingsnius vienoje platformoje.

„Planuojame skirti šią investiciją tolesnei saulės energijos projektavimo platformos plėtrai, kuri padės klientams taupyti sąnaudas ir laiką“, – sakė D. Trainavičius.

Jis atkreipia dėmesį į didėjantį iššūkį saulės energetikoje – duomenų riziką. Dėl augančios saulės energijos projektų paklausos visame pasaulyje ir kvalifikuotų projektuotojų bei inžinierių trūkumo, įmonės vis dažniau pasitelkia programinę įrangą projektavimo ir kitų užduočių automatizavimui.

Investicinio fondo „Energize Ventures“ vadovaujantis partneris, o dabar ir „PVcase“ valdybos narys Johnas Tough pabrėžė, kad saulės energijos industrija yra pasirengusi sparčiam augimui, tačiau trūksta skaitmeninių įrankių, reikalingų rinkos poreikiams patenkinti.

„Kad rinka taptų pelninga ir plėstųsi, reikalingi programinės įrangos sprendimai, skirti automatizuoti saulės energijos projektų eigą ir didinti duomenų vientisumą. Per pastaruosius dvejus metus susipažinę su „PVcase“ komanda, produktu ir klientais, „Energize“ įsitikino, kad „PVcase“ programinė įranga yra reikalinga industrijai, kad ši išnaudotų savo augimo potencialą“, – teigė jis.

Anot įmonės, tai – antroji „PVcase“ pritraukta investicija, pirmoji, 2021 m., siekė 23 mln. JAV dolerių. Iki šiol daugiau nei 100 mln. JAV dolerių investicijas į startuolį Lietuvoje pritraukė tik internetinė naudotų mados prekių tarpusavio prekybos platforma „Vinted“, 100 mln. JAV dolerių pritraukė ir kibernetinės saugos sprendimų bendrovė „Nord Security“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.