Lėktuvuose padaugėjo nedrausmingų keleivių: kelia fizinius konfliktus, nesilaiko nurodymų

Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūra (EASA) neseniai pradėjo akciją „Skrisk teisingai“. Projekto tikslas – skatinti tinkamą ir reikalavimus atitinkantį keleivių elgesį lėktuve. Sparčiausiai auganti Europoje ir aplinkai tvariausia pasaulyje oro linijų bendrovė „Wizz Air“ yra viena iš daugelio kitų oro linijų bendrovių, remiančių naująją iniciatyvą.

Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūra neseniai pradėjo akciją „Skrisk teisingai“.<br>Asociatyvi V.Balkūno nuotr.
Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūra neseniai pradėjo akciją „Skrisk teisingai“.<br>Asociatyvi V.Balkūno nuotr.
Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūra neseniai pradėjo akciją „Skrisk teisingai“.<br>„Wizzair“ nuotr.
Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūra neseniai pradėjo akciją „Skrisk teisingai“.<br>„Wizzair“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 10, 2023, 12:04 PM

Keleivių drausmės pažeidimai būna įvairūs: įgulos nurodymų nesilaikymas, buvimas apsvaigus nuo alkoholio, žodinių ar net fizinių konfliktų kėlimas.

Keleivių ir įgulos narių saugumas lėktuve yra itin svarbus „Wizz Air“. Todėl oro linijų bendrovė palankiai vertina šią iniciatyvą ir yra visapusiškai pasirengusi aktyviai dalyvauti akcijoje.

EASA rekomenduojamos priemonės: griežtesni teisės aktai, įgulos ir personalo mokymai, bendradarbiavimu grindžiamos ataskaitų teikimo sistemos ir veiksminga komunikacija, padidintos saugos priemonės, keleivių švietimas.

Ši medžiaga yra bendros gairės, padėsiančios visiems keliautojams mėgautis malonia ir ramia kelione. Ją galima rasti EASA Oro operacijų bendruomenės interneto svetainėje.

Pagrindinis akcijos „Skrisk teisingai“ tikslas – didinti keleivių sąmoningumą, pabrėžiant šiuos tris pagrindinius dalykus:

Pasirenkite skrydžiui: patarimai, kaip sklandžiai ir be streso keliauti, pavyzdžiui, protingai ir pagal oro linijų bendrovių taisykles susipakuoti daiktus, būti gerai informuotam, anksti atvykti į oro uostą, apsirūpinti geriamais skysčiais ir panašiai;

Būkite mandagūs: akcentuojama, kad su darbuotojais ir kitais keleiviais reikia elgtis maloniai, būti kantriems, išlikti ramiems, vykdyti įgulos nurodymus ir padėti kitiems;

Nekelkite konflikto: pavojingas elgesys negali būti toleruojamas; keleiviams primenama atsakingo ir racionalaus elgesio orlaivyje svarba bei galimos neadekvataus elgesio pasekmės.

„EASA kampanija „Skrisk teisingai“ yra galimybė padidinti visos aviacijos pramonės saugumą. Džiaugiuosi, kad mes, kaip atsakinga oro linijų bendrovė, esame šios iniciatyvos dalis. Keleivių ir įgulos saugumas mums yra svarbiausias prioritetas“, – sakė „Wizz Air“ saugumo vadovas Miklósas Bódai.

„Per pastaruosius trejus metus Europos aviacijos pramonėje padaugėjo nedrausmingų keleivių atvejų ir padidėjo nusižengimų sunkumas. Todėl šią vasarą EASA pradėjo akciją „Skrisk teisingai“. Raginame nacionalines valdžios institucijas, oro linijų bendroves ir oro uostus bendradarbiauti ir aiškiai komunikuoti su keleiviais, nes tai svarbu siekiant sumažinti riziką keleiviams ir įgulos nariams“, – teigė Johnas Franklinas, EASA saugos skatinimo vadovas ir EASA kampanijos „Skrisk teisingai“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?