Rublio kursas dolerio atžvilgiu stabilizavosi

Rusijos centriniam bankui antradienį pakėlus bazines palūkanas, nacionalinės valiutos rublio kursas dolerio atžvilgiu trečiadienį stabilizavosi.

Rusijos centriniam bankui antradienį pakėlus bazines palūkanas, nacionalinės valiutos rublio kursas dolerio atžvilgiu trečiadienį stabilizavosi.<br>Pixabay.com nuotr.
Rusijos centriniam bankui antradienį pakėlus bazines palūkanas, nacionalinės valiutos rublio kursas dolerio atžvilgiu trečiadienį stabilizavosi.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Aug 16, 2023, 2:53 PM

Nuo metų pradžios rublis yra netekęs maždaug 30 proc. savo vertės dolerio atžvilgiu, Rusijai susiduriant su mažėjančiomis pajamomis iš eksporto ir augančiomis karinėmis išlaidomis. Pirmadienį rublio kursas dolerio atžvilgiu buvo pasiekęs 16 mėnesių žemumas – centrinis bankas į tai reagavo sušaukdamas neeilinį posėdį ir padidindamas pagrindinę palūkanų normą.

Maskvos vertybinių popierių biržos duomenys rodo, kad 11 val. 46 min. vietos (ir Lietuvos) laiku už vieną dolerį buvo mokami maždaug 97 rubliai.

Pasak „banki.ru“ analitiko Bogdano Zvaričiaus, dienos metu galimas tolesnis rublio stiprėjimas kitų valiutų atžvilgiu. Remiantis analitiko pranešimu, kurį išplatino finansų įmonės, rubliui bus palankus pastarasis centrinio banko sprendimas dėl palūkanų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.