A. Kandrotui-Celofanui naudojant į KFC panašų logotipą, įmonė kreipėsi į teisininkus: reikalautų atlyginti žalą

Neseniai partiją įkūrusiam riaušių prie Seimo bylos kaltinamajam Antanui Kandrotui, pravarde Celofanas, pradėjus naudoti į KFC panašų logotipą, šios įmonės padalinio Lietuvoje atstovė kreipėsi į KFC restoranų tinklo biurą JAV dėl galimo intelektinės nuosavybės teisių pažeidimo, skelbia portalas „Delfi“.

Feisbuko nuotr., lrytas.lt koliažas.
Feisbuko nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 2:34 PM, atnaujinta Aug 22, 2023, 2:35 PM

Kaip teigiama „Delfi“ publikacijoje, apie partijos „Mes Lietuva“ įkūrimą neseniai paskelbęs A. Kandrotas-Celofanas specialiai partijai skirtame feisbuke profilyje pradėjo naudoti iliustraciją, primenančią greitojo maisto restorano KFC logotipą. Iliustracijoje vietoje minėto restorano įkūrėjo Harlando Davido Sanderso atvaizdo įkomponuotas A. Kandroto-Celofano veidas, o raidės KFC pakeisto Celofano trumpiniu – CLF.

„KFC Lietuva“ marketingo projektų vadovė Laura Linartaitė portalui „Delfi“ sakė, kad pastebėjus šią iliustraciją, buvo kreiptasi į „YUM! Brands“, KFC franšizės savininką, keliant klausimą dėl galimų intelektinės nuosavybės teisių pažeidimų.

„Pagal nustatytą vidinį protokolą, „YUM! Brands“ pagrindinis biuras JAV sprendžia KFC intelektinės nuosavybės teisių pažeidimus visame pasaulyje, todėl šiuo metu laukiame tolesnių žinių iš jų teisininkų“, – teigė L. Linartaitė.

Pats A. Kandrotas-Celofanas teigė, kad iliustracija su jo veidu ir CLF raidėmis yra originaliai sukurtas logotipas. Jis tvirtino lankęsis KFC matęs jų logotipą, tačiau esą nežinojo, kad šio tinklo restoranai veikia Lietuvoje, partijos „Mes Lietuva“ logotipas esą neturi nieko bendro su KFC.

„Partijai „Mes Lietuva“ turime net tris logotipų variantus, sprendžiame, kuris bus. Pajėgos didelės, bet negalvokite, kad viskas taip paprasta. Aš irgi maniau, kad tą CLF logotipą tep lep ir Photoshopu nupieš. Pasirodo, ne – ten buvo, ką veikti. Piešta ranka, įdėta pastangų, nepasitenkinant paveiksliuku iš interneto“, – portalui „Delfi“ pasakojo A. Kandrotas-Celofanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.